FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

KOMUNALCU BLOKIRAN RAČUN- UPITNO GRIJANJE U ZAGORJU

KONJŠČINA, 12. listopada 2004. (Hina) - Komunalnom poduzeću "Komunalac"iz Konjščine", jednom od glavnih distributera plina u Krapinsko-zagorskoj županiji, Kreditna banka Zagreb blokirala je potkrajprošlog tjedna račun zbog duga od 14 milijuna kuna, pa će sadapoduzeće vjerojatno u stečaj, a potrošače plina možda čeka duga ihladna zima, izjavio je danas direktor Komunalca Željko Stošić.
KONJŠČINA, 12. listopada 2004. (Hina) - Komunalnom poduzeću "Komunalac" iz Konjščine", jednom od glavnih distributera plina u Krapinsko -zagorskoj županiji, Kreditna banka Zagreb blokirala je potkraj prošlog tjedna račun zbog duga od 14 milijuna kuna, pa će sada poduzeće vjerojatno u stečaj, a potrošače plina možda čeka duga i hladna zima, izjavio je danas direktor Komunalca Željko Stošić.

Riječ je o dugovanju po kratkoročnom kreditu od 6 milijuna kuna koji je 12. siječnja 1999. bivši direktor Komunalca Stjepan Hajnić, navodno bez znanja Nadzornog odbora poduzeća, podigao za zagorskog tajkuna Mladena Jakopca. Jakopec kredit nije vratio, a cijeli se slučaj našao na Općinskom sudu u Zlataru, pred čijim se vijećem Hajniću sudi za zloporabu položaja i ovlasti direktora poduzeća, a Jakopcu da ga je poticao na kazneno djelo.

Ni krivi ni dužni našli smo se u vrlo nezavidnoj situaciji jer se već više od godinu dana borimo da nam Kreditna banka ne sjedne na račun kako bi naplatila svoja potraživanja. Ishodili smo privremenu mjeru zabrane raspolaganje našim vrijednosnim papirima, koju je sad ukinuo Županijski sud u Zlataru, izjavio je za Hinu Stošić.

Stošić tvrdi da novac od spornog kredita nikad nije stigao u Komunalac, niti da o tome imaju bilo kakvu dokumentaciju.

Mi smo žrtve nečijih krivih poslovnih poteza. Sada nam prijeti raspad - poduzeće će ići vjerojatno u stečaj, radnici na cestu, a potrošače plina čeka duga i hladna zima, rekao je Stošić.

Direktor Stošić poslao je u ponedjeljak i pismo većinskom vlasniku Kreditne banke Ivici Todoriću, vlasniku koncerna Agrokor, u kojem ga moli da skine blokadu s njihova računa i da pričeka da sud kaže konačnu riječ o tom slučaju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙