FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: HRVATSKA U 15,30 SATI

ZAGREB, 18. listopada 2004. (Hina) - Pregled važnijih vijesti izHrvatske do 15,30 sati.
ZAGREB, 18. listopada 2004. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 15,30 sati.

ZAGREB - Hrvatska agencija za telekomunikacije odbila je danas ponudu tvrtke Tele2 za trećeg koncesionara mobilne telefonije u Hrvatskoj, a prihvatilo ponude postojećih operatera - HT mobilnih komunikacija i VIPnet-a za koncesionare treće generacije mobilne telefonije. Odluke je objavio predsjednik Vijeća Agencije Gašper Gaćina, najavivši da će do kraja listopada biti objavljen novi natječaj za dodjelu koncesija u mobilnoj telefoniji. Gaćina je rekao da bi se treći GSM operater mogao znati u prosincu. Za odbijenu ponudu hrvatsko-švedske tvrtke Tele2 Gaćina je rekao da je ocijenjena s manje od potrebnih 400 bodova.

ZAGREB - Predsjednik Nezavisnoga sindikata zaposlenih u srednjim školama Andrija Puljević izjavio je danas da će pregovori triju sindikata školstva i znanosti o povećanju plaća s predstavnicima Ministarstva započeti 21. listopada. Puljević je rekao da ga je danas primio premijer Ivo Sanader, s kojim je dogovorio pregovore za četvrtak. Puljević je na pitanje novinara odgvorio da će, ako se ništa ne postigne, štrajka vjerojatno biti. Predsjednik Sindikata hrvatskih učitelja Mato Elkaz i predsjednik Glavnoga vijeća Nezavisnoga sindikata znanosti i visokog obrazovanja Vilim Ribić su rekli da za sastanak nisu znali, niti su na njega bili pozvani. Tri sindikata, među kojima je i Puljevićev, su danas najavili štrajk od 22. do 28. studenoga, ne odobri li Vlada 12 postotno povećanje osnovice za plaće.

SISAK - Predsjednik Uprave Željezare Valjaonice cijevi Sisak Damir Begović izjavio je danas, nakon razgovora s predstavnicima sindikata da bi radnici plaće za rujan mogli dobiti u petak. On je rekao da je u Ministarstvu financija dobio usmena obećanja da će se aktivirati bankovno jamstvo od 3,6 milijuna eura koje je za isplatu šest minimalnih plaća dao ruski "Mečelj"".

ZAGREB - Nasilje nad starijim osobama je u porastu, a imovinski delikti tj. prijevare kao najčešći oblik nasilja, u posljednjih devet mjeseci porasli su za više od 100 posto, rečeno je danas na okruglom stolu "Zlouporaba prava starijih osoba" koji je organiziralo Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti. Ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor istaknula je da je nasilje nad starijim osobama još uvijek sivo područje o kojem se malo govori, a trebalo bi postati predmet pozornosti javnosti. Uzroci tome su neinformiranost starijih i nezainteresiranost zajednice za taj problem, kao i nedostatak zakonske regulative kojom bi se povećala sigurnost starijih osoba.

VELIKA GORICA - Samostalni sindikat djelatnika u zrakoplovstvu, koji okuplja državne službenike i namještenike zaposlene u Zrakoplovno tehničkom zavodu u Velikoj Gorici, održao je danas jednosatni štrajk upozorenja. Sindikat traži 20-postotno povećanje plaća za 300-tinjak zaposlenih u Zavodu i posebni dodatak Kolektivnom ugovoru kojim bi se regulirale specifičnosti državnih službenika u Oružanim snagama RH. Dopredsjednik toga sindikata Marijan Luketić tvrdi da Ministarstvo obrane još nije donijelo Pravilnik o dodacima na plaću, iako je to trebalo učiniti još prije dvije godine, tako da su službenici Zrakoplovno tehničkog zavoda zakinuti za iznos od 12.000 do 15.000 kuna po radniku.

RIJEKA - Saborski zastupnik i dopredsjednik Hrvatske stranke prava (HSP) Tonči Tadić i nezavisni kandidat za hrvatskog predsjednika, kojega podržava HSP, Slaven Letica danas su u Rijeci izrazili protivljenje projektu Družba Adria. Tonči Tadić je na konferenciji za novinstvo podsjetio da je HSP do sada, u ovom i proteklom sazivu Hrvatskog sabora, davao u saborsku proceduru prijedlog da Hrvatska iziđe iz projekta Družba Adria, ali da o tom prijedlogu nije nikada raspravljano. Slaven Letica je kazao da je projekt Družba Adria ključni vanjskopolitički i trgovinski projekt sadašnjeg predsjednika Republike i njegova protukandidata Stjepana Mesića, kojega je, tvrdi Letica, "Mesić dogovorio izravno s Vladimirom Putinom".

ZAGREB - Nevladina udruga GONG (Građani organizirano nadgledaju glasanje) najavila je danas projekt "Prvi put biram" namijenjen maturantima, budućim biračima, priopćeno je iz te udruge. U okviru tog projekta GONG će tijekom prvog polugodišta ove školske godine organizirati 800 interaktivnih radionica kojima će biti obuhvaćeno najmanje 24.000 maturanata u više od 200 srednjih strukovnih škola i gimnazija. Maturanti, budući birači u tim će se radionicama informirati i educirati o izborima i izbornom pravu te ulozi odgovornog i aktivnog građanina u društvu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙