FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SPLIT: sindikati i ured za prosvjetu suprotno o uspješnosti štrajka

SPLIT, 5. listopada 2004. (Hina) - Županijske podružnice Sindikatahrvatskih učitelja, Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školamai Sindikata visokog obrazovanja i znanosti zadovoljne su tijekomdanašnjeg štrajka i tvrde da je 90 posto ustanova u jutarnjoj smjeništrajkalo.
SPLIT, 5. listopada 2004. (Hina) - Županijske podružnice Sindikata hrvatskih učitelja, Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama i Sindikata visokog obrazovanja i znanosti zadovoljne su tijekom današnjeg štrajka i tvrde da je 90 posto ustanova u jutarnjoj smjeni štrajkalo.

Istodobno pročelnica Odjela za prosvjetu Ureda državne uprave u Splitu Nensi Ivanišević kaže da u cijelosti štrajkaju samo tri srednje škole - Graditeljsko-geodetska, Tehnička i Škola likovnih umjetnosti u Splitu, dok su za ostale podaci vrlo neujednačeni a gotovo nigdje štrajk nije stopostotan.

Županijski povjerenik Nezavisnog sindikata srednjih škola Andro Radić kaže da su do podneva obrađeni podaci o 33 škole od kojih je 13 stoposto u štrajku, u šest škola štrajka 90 posto djelatnika, a samo je nekoliko škola s manjim odazivom, kao npr. škola u Visu gdje štrajka 40 posto osoblja.

Tina Zemunik iz županijskog povjereništva Sindikata učitelja kaže da su od 91 osnovne škole u Županiji splitsko-dalmatinskoj dosad obrađeni podaci o 70 škola od kojih se u 46 osnovnih škola u cijelosti ne radi.

Od osnovnih škola, kaže Zemunik, u cijelosti se radi samo u dvije i to u Studencima i Cisti Velikoj, a u drugim se školama djelomično radi.

Predsjednik Regionalnog vijeća Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja Željko Mrklić tvrdi da su gotovo sve članice Sveučilišta u Splitu praktički u štrajku. Nastava se nigdje ne odvija a tu i tamo, jer su u tijeku dekanski rokovi, poneki profesor iz ljudskih razloga održi poneki ispit, kazao je Hini Mrklić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙