FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

VELIKO OSIGURANJE ZA UTAKMICU BIH - SCG

SARAJEVO, 6. listopada (Hina/Reuters) - Nogometnu utakmicu izmeđureprezentacija Bosne i Hercegovine i Srbije i Crne Gore, što će se usklopu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2006. godine igrati ovesubote u Sarajevu, pratit će velike mjere osiguranja.
SARAJEVO, 6. listopada (Hina/Reuters) - Nogometnu utakmicu između reprezentacija Bosne i Hercegovine i Srbije i Crne Gore, što će se u sklopu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2006. godine igrati ove subote u Sarajevu, pratit će velike mjere osiguranja.

"Ne želimo ništa prepustiti slučaju," najavio je glavni tajnik Nogometnog saveza BIH Munib Ušanović. Posljednji međusobni dvoboj odigran prije dvije godine na sarajevskom stadionu Koševo obilježili su veliki neredi u kojima je ozlijeđeno više od 30 osoba.

"Uvjereni smo kako se te slike neće ponoviti. Angažirili smo veliki broj policajaca i zaštitara," dodao je Ušanović. Za sigurnost će brinuti oko 800 policajaca, te 500 zaštitara, a na stadionu Koševo vrijedit će posebne mjere osiguranja. Na tribinama se očekuje 30.000 gledatelja.

U prvom dvoboju u kvalifikacijama BiH je protiv Španjolske igrala u Zenici, međutim nakon što je Juan Valeron dobio kovanicom u glavu, Međunarodna nogometna federacija (FIFA) je stadion u Zenici suspendirala na dvije utakmice.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙