FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

OBRTNIČKA KOMORA PODRŽAVA IZMJENE ZAKONA O ZAKUPU POSLOVNOG PROSTORA

ZAGREB, 11. listopada 2004. (Hina) - Obrtnička komora Zagreb podržavapredložene izmjene i dopune Zakona o zakupu poslovnog prostora premakojima dosadašnji zakupac ima pravo prvenstva na sklapanje ugovora ozakupu ukoliko sudjeluje i udovoljava uvjetima iz natječaja teprihvati početni iznos zakupnine objavljen u javnom natječaju.
ZAGREB, 11. listopada 2004. (Hina) - Obrtnička komora Zagreb podržava predložene izmjene i dopune Zakona o zakupu poslovnog prostora prema kojima dosadašnji zakupac ima pravo prvenstva na sklapanje ugovora o zakupu ukoliko sudjeluje i udovoljava uvjetima iz natječaja te prihvati početni iznos zakupnine objavljen u javnom natječaju.

Istaknuo je to na konferenciji za novinare predsjednik zagrebačke Obrtničke komore Ivan Petko, napominjući da se oko 1.500 obrtnika i malih poduzetnika Zagreba nalazi u poslovnim prostorima koji će biti obuhvaćeni ovim zakonskim izmjenama.

Ministrica pravosuđa Vesna Škare Ožbolt naglasila je kako je Vlada prijedlog izmjena Zakona o zakupu poslovnog prostora uputila u hitnu saborsku proceduru. Ovaj zakon, kazala je, potiče obrtnike na produženje zakupa ili kupnju prostora ukoliko je u vlasništvu države.

Istaknula je važnost obrtništva u razvoju cjelokupnog gospodarstva podsjećajući kako je u toj djelatnosti zaposleno više od 250 tisuća ljudi.

Ukoliko se usvoji ovakav zakonski prijedlog, napomenuo je Petko, za obrtnike nema licitacije, a početni iznos zakupnine iz natječaja biti će ujedno i konačni iznos.

Na ovakav će način, ocijenio je, obrtnici i mali poduzetnici dobiti veću sigurnost korištenja poslovnih prostora, što će ih potaknuti i na investicijska ulaganja u te prostore.

Petko drži dobrim što se izmjene odnose kako na prostore u državnom vlasništvu, tako i na prostore u vlasništvu općina, gradova, županija. Izmjene Zakona, kaže Petko, dolaze u pravi čas, jer većini obrtnika ističu petogodišnji zakupi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙