FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

OTVOREN SAJAM "AGROZEMLJA"

BIZOVAC, 14. listopada 2004. (Hina) - U Bizovačkim Toplicama danas jeotvoren jubilarni 10. Međunarodni sajam poljoprivrede, prehrane,hortikulutre, ribolova, lovstva, ekologije i seoskog turizma"Agrozemlja", na kojem će se do 17. listopada predstaviti više od 250domaćih i inozemnih izlagača.
BIZOVAC, 14. listopada 2004. (Hina) - U Bizovačkim Toplicama danas je otvoren jubilarni 10. Međunarodni sajam poljoprivrede, prehrane, hortikulutre, ribolova, lovstva, ekologije i seoskog turizma "Agrozemlja", na kojem će se do 17. listopada predstaviti više od 250 domaćih i inozemnih izlagača.

Glavne teme ovogodišnjeg sajma su poljoprivredna mehanizacija, u sklopu koje će se predstaviti najznačajniji domaći distributeri, te voda kao izvor života, koja će obuhvatiti predstavljanje šest poduzeća koja se bave prodajom, distribucijom ili pročišćavanjem vode.

U ime pokrovitelja Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodnoga gospodarstva sajam "Agrozemlja" otvorio je ministar Petar Čobanković koji je ujedno najavio aktivnosti kojima će se jačati poljoprivreda.

Primjetivši kako se hrvatsku poljoprivredu u zadnje vrijeme želi prikazati u negativnom svijetlu i lošim konotacijama, bez budućnosti i perspektive, Čobanković je istaknuo kako "Hrvatska poljoprivreda nije nikakva crna rupa, niti ide u tome smjeru. Ona ima svoje mjesto i perspektivu, ali da bismo do toga došli moramo poduzeti sve kako bi bila što konkurentnija i produktivnija te da se poljoprivredna gospodarstva restrukturiraju na pravi način", kazao je Čobankovć.

Najavio je kako će se idućih godina ojačavati i povećavati model investicijskih potpora u poljoprivredi, jer je, kako drži, "pokretanje investicija najbolji put da poljoprivredu usmjerimo u željenom pravcu".

Ministar Čobanković popodne će održati prezentaciju Vladina programa podizanja višegodišnjih nasada.

Sajam "Agrozemlja" organizirala je osječka tvrtka "Katava" d.o.o.

(Hina) xivuč yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙