FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SCHROEDER I MUSSA OTVORILI FRANKFURTSKI SAJAM KNJIGE

ZAGREB/FRANKFURT, 5. listopada 2004. (Hina) - Njemački kancelar GerhardSchroeder i glavni tajnik Arapske lige Amr Mussa otvorili su u utorak56. Godišnji Frankfurtski sajam knjige.
ZAGREB/FRANKFURT, 5. listopada 2004. (Hina) - Njemački kancelar Gerhard Schroeder i glavni tajnik Arapske lige Amr Mussa otvorili su u utorak 56. Godišnji Frankfurtski sajam knjige.

Njemački kancelar Schroeder i Amr Mussa su u svojim govorima na svečanom otvorenju istaknuli važnost ovakvih događaja za promicanje dijaloga kultura zapadnog i arapskog svijeta. Na ovogodišnjem Frankfurtskom sajmu knjige posebna je pozornost usmjerena na arapsku književnost, a 22 zemlje Arapske lige, posebni su gosti sajma.

U svom je govoru kancelar Schroeder kritizirao one koji na arapski svijet gledaju s predrasudama i istaknuo nazočnost izdavača i autora iz arapskih zemalja kao priliku da se to ispravi.

"Oni koji polaze od pogrešnih pretpostavki trebaju biti spremni promijeniti svoja gledišta", rekao je Schroeder. "To je jedini način da se potakne razumijevanje između različitih kultura, a nema boljeg mjesta za to nego što je Frankfurtski sajam knjige".

Očekuje se da će ovogodišnjim Frankfurtskim sajmom dominirati i politička rasprava, a i kancelar Schroeder se govoreći na otvaranju dotaknuo nekih "vrućih" spomenuvši stanje i u Iraku i u Izraelu, a kako bi sve proteklo bez problema poduzete su i posebne sigurnosne mjere opreza.

Nakon svečanog otvorenja u utorak, sajam se za javnost otvara u srijedu 6. listopada i trajat će do 10. listopada. Sajam će od 6. do 8. listopada biti otvoren samo za distributere i izdavače a za širu javnost 9. i 10. listopada.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙