FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

KINA I RUSIJA ZAJEDNIČKI U BORBI PROTIV TERORIZMA

PEKING, 14. listopada 2004. (Hina/Reuters) - Kina i Rusija zajedničkistoje u borbi protiv terorizma te pozivaju na međunarodne napore daim se pomogne u borbi protiv čečenskih pobunjenika i ujgurskihseparatista na kineskom dalekom zapadu, izjavili su u četvrtak ruskipredsjednik Vladimir Putin koji je u službenom posjetu Kini i njegovkineski kolega Hu Jintao.
PEKING, 14. listopada 2004. (Hina/Reuters) - Kina i Rusija zajednički stoje u borbi protiv terorizma te pozivaju na međunarodne napore da im se pomogne u borbi protiv čečenskih pobunjenika i ujgurskih separatista na kineskom dalekom zapadu, izjavili su u četvrtak ruski predsjednik Vladimir Putin koji je u službenom posjetu Kini i njegov kineski kolega Hu Jintao.

"Nema dvostrukih standarda u borbi protiv terorizma. Međunarodni terorizam može

biti istrijebljen jedino zajedničkim naporima svih država", izjavila su oba predsjednika.

"Počinitelji terorističkih napada kao i oni koji ih potiču i financiraju ne smiju izmaći odgovornosti", dodaje se u zajedničkoj izjavi oba predsjednika.

Pobunjenici u Čečeniji i kineskoj, većinski muslimanskoj regiji Xinjiangu, "dio su međunarodnog terorizma", dodala su oba predsjednika.

Putin je drugi značajniji europski dužnosnik koji je posjetio Kinu nakon što je to učinio prošli tjedan francuski predsjednik Jacques Chirac i tom prilikom sklopio poslove vrijedne gotovo pet milijardi dolara.

Iako su razgovori većinom bili usmjereni na jačanje trgovine, Putin je uspio svom kineskom kolegi izbjeći dati obećanja vezana za naftne i plinske projekte.

Tako je Putin iznevjerio nade službenog Pekinga za izgradnjom naftovoda iz zapadnog Sibira kao i 18 milijardi vrijednog projekta koji bi obuhvatio prebacivanje plina iz Kine u Južnu Koreju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙