FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

CHIRAC DOPUTOVAO U ŠANGAJ

ŠANGAJ, 11. listopada 2004. (Hina/AFP) - Francuski predsjednik JacquesChirac doputovao je u ponedjeljak ujutro u Šangaj, nakon što jetijekom dvodnevnog boravka u Pekingu i susreta s najvišim dužnosnicimapotvrđena volja dviju zemalja o jačanju globalnog strateškogpartnerstva.
ŠANGAJ, 11. listopada 2004. (Hina/AFP) - Francuski predsjednik Jacques Chirac doputovao je u ponedjeljak ujutro u Šangaj, nakon što je tijekom dvodnevnog boravka u Pekingu i susreta s najvišim dužnosnicima potvrđena volja dviju zemalja o jačanju globalnog strateškog partnerstva.

Chirac će u Šangaju otvoriti Institut Pasteur, potom će mu na sveučilištu Tongji biti predstavljena maketa budućeg Francusko-kineskog inženjerskog centra za znanost, tehnologiju i inovacije a poslijepodne je predviđeno za susret za bivšim prvim čovjekom Kine Jiangom Zeminom.

Tijekom Chiracovog boravka Kini potpisano je više ugovora. Airbus je zrakoplovnoj kompaniji Air China prodao šest zrakoplova A319, a Kina će ponovo uvoziti francusko žito. Prvi ugovor vrijedan 150 milijuna dolara odnosi se na otkup 700.000 tona žita.

Chirac u utorak putuje u Hong Kong.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙