FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

KINA ŽELI DOPUNITI KAZNENI ZAKON

PEKING, 13. listopada 2004. (Hina/AFP) - Kina želi izmijeniti svojkazneni zakon kako bi ga uskladila s međunarodnim ugovorima i sdomaćim ustavom, izvijestio je dopredsjednik Vrhovnog narodnog sudaHuang Songyou, kako u srijedu prenosi agencija Xinhua (Nova Kina).
PEKING, 13. listopada 2004. (Hina/AFP) - Kina želi izmijeniti svoj kazneni zakon kako bi ga uskladila s međunarodnim ugovorima i s domaćim ustavom, izvijestio je dopredsjednik Vrhovnog narodnog suda Huang Songyou, kako u srijedu prenosi agencija Xinhua (Nova Kina).

Trenutno prema ovome zakonu smrtnu kaznu mora potvrditi Vrhovni sud koji se u najvećem broju slučajeva zadovoljava proučavanjem spisa, ne mijenjajući presudu.

U Kini se svake godine oko 10.000 ljudi osudi na smrtnu kaznu i pogubi, što je pet puta više nego u ostatku svijeta. Peking ne objavljuje statistike o broju pogubljenih jer se one smatraju državnom tajnom.

Dopredsjednik Vrhovnog suda istaknuo je da će se provesti još jedna izmjena kaznenog zakona kojom će se onemogućiti samovoljno produljenje zatvorske kazne na koje redovito upozoravaju organizacije za zaštitu ljudskih prava.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙