FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NAJAVA - GOSPODARSTVO - ZA PONEDJELJAK, 4. LISTOPADA

ZAGREB, 3. listopada 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zaponedjeljak 4. listopada.
ZAGREB, 3. listopada 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za ponedjeljak 4. listopada.

ZAGREB - Sjednica Nacionalnog vijeća za konkurentnost (11 sati, zgrada Vlade, Trg sv. Marka 2). Kako je najavljeno, TV-snimatelji i fotografi mogu snimiti početak sjednice, nakon koje su moguće izjave za novinare.

ZAGREB - Institut za javne financije i Zaklada Friedrich Ebert organizatori su okruglog stola na temu "Državne potpore u Europskoj uniji i Hrvatskoj". Cilj je okruglog stola razmotriti politiku EU prema državnim potporama te ukazati na prilagodbe koje je na području državnih potpora potrebno učiniti u Hrvatskoj. U procesu približavanja EU Hrvatska treba postepeno primjenjivati europska pravila prema državnim potporama (12,00 sati, Matica Hrvatska, Strossmayerov trg 4).

ZAGREB - O temama koje zanimaju poljoprivrednike vezano za proces približavanja Hrvatske europskim integracijama razgovarat će ministrica europskih integracija Kolinda Grabar-Kitarović i predstavnici Hrvatskog seljačkog saveza. Nakon sastanka predviđene su izjave za novinare (10,00 sati, MEI, Petretićev trg 2).

ZAGREB - Hrvatski poslovni savjet za održivi razvoj organizira stručnu raspravu na temu "Kako poboljšati kvalitetu propisa zaštite okoliša i učinkovitosti provedbe". U sklopu rasprave razmotrit će se dosadašnja praksa izrade propisa te manjkavosti dosadašnjeg pristupa. O svojim iskustvima na tom području govorit će predstavnici Ericsson Nikole Tesle i Hrvatske gospodarske komore (11,00 Ericsson Nikola Tesla, Krapinska 45).

VELIKA GORICA - Na konferenciji za novinare VG Poduzetničkog centra biti će predstavljen prvi projekt tog Centra i Regionalne razvojne agencije Zagrebačke županije. Radni naziv projekta je "Konkurentnost - EU", priprema za regionalne razvojne programe EU. (12,00, Pučko otvoreno učilište Velika Gorica, Trg Stjepana radića 5).

ZAGREB - Industrijska proizvodnja u Hrvatskoj u kolovozu ove godine bila je 0,2 posto veća od industrijske proizvodnje u srpnju, desezonirani je podatak koji je objavio Državni zavod za statistiku. Usporedba s podacima iz prethodnih mjeseci pokazuje da mjesečna industrijska proizvodnja u kolovozu bilježi relativno nizak rast u posljednjih pet mjeseci, ali još uvijek na višoj razini rasta iz prva tri mjeseca ove godine. Po desezoniranim podacima, mjesečna industrijska proizvodnja u Hrvatskoj u kolovozu ove godine u usporedbi s industrijskom proizvodnjom u kolovozu 2003. godine bilježi porast za 2,5 posto. Ukupna industrijska proizvodnja u razdoblju od rujna 2003. do kolovoza 2004. u usporedbi s istim razdobljem godinu prije veća je za 2,7 posto. Ti su podaci izračunati iz indeksa trenda-ciklus koji je serija desezoniranih indeksa iz koje je isključen utjecaj slučajne sastavnice.

ZAGREB - U hrvatskom je ugostiteljstvu u prvom ovogodišnjem polugodištu ostvareno ukupno 4,7 milijardi kuna prometa ili 8,7 posto više nego u istom lanjskom razdoblju, a 68 posto ukupnog prometa ili 3,2 milijarde kuna ostvareno je samo u ovogodišnjem II. tromjesečju, što je 7 posto više nego u istom tromjesečju prošle godine. Ugostiteljski je promet u prvom polugodištu, po podacima Državnog zavoda za statistiku, ostvaren u ukupno 15.283 poslovna subjekta, od čega u 1.778 poduzeća i 13.505 radnji, sa ukupno 82.520 zaposlenih. U odnosu na isto lanjsko razdoblje broj poduzeća povećan je 2,1 posto, broj radnji za 4,2 posto, dok je broj zaposlenih porastao 3,6 posto.

Urednica: Davorka Stanešić

tel: 01 4808-680

fax: 01 4808-821

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙