FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - gospodarstvo - za četvrtak, 30. rujna

ZAGREB, 30. rujna 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje začetvrtak, 30. rujna.
ZAGREB, 30. rujna 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za četvrtak, 30. rujna.

ZAGREB - Hrvatska udruga poslodavaca i Hrvatsko-austrijska trgovinska komora organizatori su konferencije pod nazivom "Pokrenimo Hrvatsku na području ljudskog kapitala - iskustva u Austriji i tranzicijskim zemljama". Na konferenciji će biti razmatrani razni aspekti problematike upravljanja ljudskim resursima kao temeljnog čimbenika učinkovitijeg i konkurentnijeg suvremenog gospodarstva. Kako je najavljeno konferenciji će nazočiti i predsjednik Republike Stjepan Mesić (17,00 sati, Preporodna dvorana, Opatička ulica 8).

ZAGREB - Erste&Steiermaerkische Bank (ESB) i Američka agencija za međunarodni razvoj USAID potpisat će ugovor o garanciji za kredite u poljoprivredi. Ta će garancija obuhvatit ukupan iznos poljoprivrednih kredita od 10 milijuna američkih dolara. Krediti su će odobravati poljoprivrednicima za povećanje proizvodnje uz nominalnu kamatnu stopu već od 5,99 posto, bez jamaca i uz omjer iznosa kredita i vrijednosti hipoteke od 1:0,75 posto. Najmanji iznos kredita je 140 tisuća kuna, a najviši 1,2 milijuna kuna (11,00 sati, ESB, Vukovarska 41).

ZAGREB - Predstavnici Zagrebačke banke na konferenciji za novinare predstavit će novosti Banke u poslovanju s građanima (11,00 sati, Zagrebačka banka, Paromlinska 2).

ZAGREB - Tvrtka Selectio/MojPosao predstavit će drugo prošireno izdanje knjige "Hoću bolji posao! - Vodič za inteligentnu promjenu radnog mjesta", grupe autora - Vere Čubranić, Ivane Hunjet i Nenada Bakića (17,00 sati, multimedijalna knjižara Profil Megastore, Bogovićeva 7).

ZAGREB - Plasmani banaka stanovništvu u Hrvatskoj u srpnju su porasli za nešto više od milijardu kuna, pa su ukupni krediti građanima krajem tog mjeseca iznosili 58,8 milijardi kuna. Najnoviji podaci Hrvatske narodne banke pokazuju da se nastavlja trend rasta plasmana stanovništvu po višim stopama nego poduzećima. Godišnja stopa rasta plasmana stanovništvu u srpnju je iznosila 16 posto, a poduzećima 7,1 posto. U srpnju je, nakon dinamičnog rasta u lipnju, donekle usporen rast plasmana banaka odobren nebankarskom sektoru. Njihova je godišnja stopa rasta u srpnju iznosila 10,3 posto, što je 1,9 postotnih bodova manje od lipanjskog porasta, podaci su iz rujanskog Biltena HNB-a.

ZAGREB - Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenom u pravnim osobama u Hrvatskoj za srpanj ove godine iznosila je 4.209 kuna, što u odnosu na prethodni mjesec predstavlja nominalno smanjenje za 0,4 posto, dok je realno prosječna neto plaća za srpanj ostala na razini one za lipanj. Prema podacima Državnog zavoda za statistiku, prosječna mjesečna isplaćena neto plaća za srpanj ove u odnosu na isti mjesec prošle godine nominalno je povećana za 5,7 posto, a realno za 3,8 posto. U prvih sedam ovogodišnjih mjeseci, pak, prosječna je mjesečna isplaćena neto plaća iznosila 4.139 kuna. U odnosu na isto razdoblje 2003. nominalno je ta plaća bila veća za 5,8 posto, a realno za 3,8 posto.

ZAGREB - U prvih šest mjeseci ove godine u Zagrebu je završena izgradnja 652 nova stana, ukupne površine 39.620 četvornih metara, objavio je Odjel za statistiku zagrebačkog Gradskog poglavarstva. U odnosu na prvih šest mjeseci prošle godine, kada je dovršena izgradnja 423 nova stana (ukupne površine 22.167 četvornih metara), to je 229 stanova ili 54,1 posto više. Istodobno je krajem lipnja u Zagrebu bilo 2.699 nezavršenih stanova, što je za 39,9 posto veći broj stanova u izgradnji nego u istom razdoblju prošle godine.

Urednica: Davorka Stanešić

tel: 01 4808-680

fax: 01 4808-821

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙