FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MINGORP: PRVI UGOVORI ZA "LOKALNE PROJEKTE RAZVOJA"

ZAGREB, 24. rujna 2004. (Hina) - Ministarstvo gospodarstva, rada ipoduzetništva (MINGORP), devet županija i petnaest banaka potpisali sudanas ugovore o provedbi projekta tog ministarstva "Lokalni projektirazvoja".
ZAGREB, 24. rujna 2004. (Hina) - Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva (MINGORP), devet županija i petnaest banaka potpisali su danas ugovore o provedbi projekta tog ministarstva "Lokalni projekti razvoja".

Riječ je o programu kreditiranja malog i srednjeg poduzetništva u kojemu Ministarstvo i županije sufinanciraju kamate poslovnih banaka na poduzetničke kredite.

Maksimalna kamata za korisnike kredita je 4 posto, a ostatak kamata od također maksimalnih 4 posto, subvencioniraju Ministarstvo i županije. Rok otplate kredita je do 15 godina uz mogućnost dviju godina počeka.

Subvencioniranje kamate provodit će se za podprojekte poduzetnik, poduzetništvo žena, socijalne usluge, poduzetništva mladih, nove tehnologije i branitelj. U podprojektu branitelj, u subvencioniranje kamata uključeno je Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti.

Sredstva za realizaciju kredita osigurale su banke i ona nisu ograničena, odnosno plasirat će se ovisno o interesu korisnika.

Ministar gospodarstva, rada i poduzetništva Branko Vukelić istaknuo je prigodom potpisivanja ugovora kratkoću dogovorenih rokova za obradu kreditnih zahtjeva. Tako županije i banke imaju rok od 15 dana za ocjenu prijava i obradu kredita, a ako se traži jamstvo Hrvatske agencije za malo gospodarstvo (HAMAG), ona će za projekte koji su dobili pozitivnu ocjenu, imati sedam dana za realizaciju jamstva.

Upitan kako će granični incident sa Slovenijom utjecati na gospodarske odnose dviju zemalja, Vukelić je rekao da ne vjeruje da će doći do pogoršanja gospodarskih i trgovačkih odnosa. "Gospodarstvo i trgovina ne poznaju granice i slijede vlastitu logiku interesa", zaključio je Vukelić.

(Hina) xduk yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙