FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: SPORT U 12,30 SATI

ZAGREB, 13. listopada 2004.(Hina) - Objavljujemo pregled važnijihdogađaja do 12,30 sati:
ZAGREB, 13. listopada 2004.(Hina) - Objavljujemo pregled važnijih događaja do 12,30 sati:

BEČ - Unatoč neuspjehu u izborima za domaćina ZOI 2010. Austrijski olimpijski odbor razmišlja o kandidaturi za Zimske olimpijske igre 2014. godine. Zasad su igri Innsbruck i Salzburg, a koji će grad istaći svoju kandidaturu trebao bi odlučiti Izvršni odbor krovne austrijske sportske organizacije. Salzburg je u izboru za domaćina ZOI 2010. izgubio od kanadskog Vancouvera, dok je Innsbruck već dva puta bio domaćin Igara 1964. i 1976. godine. Zanimanje za organizaciju ZOI 2014. do sada su već izrazili Norveška (Tromsoe), Bugarska (Sofija) i Južna Koreja (Muju i Pyeongchang). Donedavno je u konkurenciji bio i švicarski Zuerich, ali su oni odustali od namjere da se kandidiraju zbog velikih financijskih troškova.

TEHERAN - Kapetan iranske nogometne reprezentacije Ali Daie primio je orden za zasluge, kojeg mu je na prigodnoj svečanosti uručio predsjednik države Mohammad Khatami. Ali Daie je nagrađen zbog svoje iznimne karijere, ali i doprinosa na društvenom planu, odnosno za pomaganje djeci i mladima. Iranski kapetan je i ambasador UNICEF-a. Ali Daie je za iransku reprezentaciju debitirao 1993. U nacionalnom dresu odigrao je 134 utakmice, postigavši 98 pogodaka. Također, može se pohvaliti i značajnom međunarodnom karijerom, budući da je igrao za Bayern, Arminiju Bielefeld i berlinsku Herthu. Tridesetpetogodišnji Ali Daie trenutno nastupa za iranski klub Perspolis.

LONDON - Predsjednik Fife Sepp Blatter kritizirao je kapetana engleske nogometne reprezentacije Davida Beckhama, koji je priznao da je namjerno zaradio žuti karton u kvalifikacijskoj utakmici protiv Walesa, jer je bio svjestan da će zbog ozljede ionako izbivati sa utakmice protiv Azerbajdžana. "To je u najmanju ruku razočaravajuće ponašanje. Beckham je uzor mladim nogometašima diljem svijeta i to ne priliči igraču kojeg se drži ambasadorom fair-playa. O tome ću razgovarati s predsjednikom Engleskog nogometnog saveza, no to je sve što mogu. Nažalost, Fifa ne može sankcionirati ovakve slučajeve", rekao je Blatter. Junak engleskog trijumfa u finalu SP-a 1966. Geoff Hurst naglasio je kako bi u njegovo vrijeme Beckham zbog ovakvog poteza bio kažnjen oduzimanjem kapetanske vrpce.

PARIZ - Čitatelji sportskog magazina "France Football" ocijenili su da je najuspješniji francuski nogometni klub St Etienne, unatoč činjenici što se jedino Olympique Marseille može podučiti naslovom europskih prvaka. Anketa "France Footbala" pokazala je da 59 posto nogometnih navijača smatra St Etienne najuspješnijim klubom u francuskoj povijesti. St Etienne je deset puta bio prvak Francuske i šest puta pobjednik kupa, a najveći uspjeh na međunarodnoj sceni ostvarili su 1976. kada su u finalu Kupa prvaka poraženi od Bayerna. Olympique Marseille, koji je 1993. osvojio naslov prvaka Europe, osam je puta osvajao prvenstvo Francuske, te je u deset navrata bio pobjednik kupa. U anketi je tražen i odgovor koji je najpopularniji klub u zemlji, a tu je uvjerljivo slavio Olympique Marseille sa 74 posto glasova.

BUKUREŠT - Rumunjski nogometni prvoligaš Farul Constanta otpustio je predsjednika kluba i sportskog direktora nakon što su trojica igrača kažnjeni zbog dopinga. Također, klupskom liječniku izdano je upozorenje. Rumunjska nogometna liga kaznila je igrače Farul Constante Adriana Senina, Iuliana Apostola i Mihaia Baicu šestomjesečnom suspenzijom. Senin i Apostol bili su pozitivni na diuretik, dok je Baicu kažnjen jer je priznao da ih je opskrbio uzorcima urina za doping kontrolu.

ZAGREB - Rezultati kvalifikacijskih utakmica mladih nogometnih reprezentacija za odlazak na Europsko prvenstvo 2006. godine:

SKUPINA 1:

Nizozemska - Finska 4-1

SKUPINA 2:

Ukrajina - Gruzija 6-0

Kazahstan - Albanija 0-1

Danska - Turska 1-1

SKUPINA 3:

Latvija - Estonija 0-0

SKUPINA 4:

Cipar - Francuska 0-1

SKUPINA 5:

Moldavija - Škotska 0-0

Norveška - Slovenija 0-0

Italija - Bjelorusija 2-1

SKUPINA 6:

Azerbejdžan - Engleska 0-0

Njemačka - Austrija 2-0

Wales - Poljska 2-2

SKUPINA 7:

SCG - San Marino 9-0

Litva - Španjolska 1-1

SKUPINA 8:

Bugarska - Malta 2-1

Island - Švedska 3-1

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙