FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: SPORT U 12,30 SATI

ZAGREB, 2. listopada 2004.(Hina) - Objavljujemo pregled važnijihdogađaja do 12,30 sati:
ZAGREB, 2. listopada 2004.(Hina) - Objavljujemo pregled važnijih događaja do 12,30 sati:

ZAGREB - Na jesenskom sastanku Svjetske skijaške federacije (FIS) u Zuerichu danas je potpisan ugovor o organizaciji utrke slaloma Svjetskog kupa za skijašice, koja će se održati 20. siječnja 2005. na zagrebačkom Sljemenu, izvijestio je glasnogovornik Hrvatskog skijaškog saveza Ozren Mueller. Ugovor su potpisali predsjednik FIS-a Gian Franco Kasper i glavna tajnica Sarah Lewis, te čelni ljudi organizacijskog odbora sljemenske utrke predsjednik Hrvatskog skijaškog saveza Srećko Ferenčak i direktor hrvatske skijaške reprezentacije Vedran Pavlek. Potpisani ugovor posljednja je potvrda da će Sljeme biti domaćin najboljim skijašicama svijeta početkom sljedeće godine. Ovog tjedna u Zagrebu je boravio i čelni čovjek Svjetskog kupa skijašica Kurt Hoch, koji je izrazio uvjerenje da će svi radovi na uređenju staze biti dovršeni na vrijeme. Sljemenska utrka na rasporedu je nakon Cortine D'Ampezzo, a prije mariborske "Zlatne lisice".

VERONA - Najbolji hrvatski biciklist Vladimir Miholjević otkazao je nastup na Svjetskom prvenstvu u talijanskoj Veroni samo dva dana uoči utrke zbog probavnih smetnji.

Miholjević je u petak stigao u Veronu, ali je u posljednji trenutak morao otkazati nastup.

SOFIJA - Napadač bugarske nogometne reprezentacije Martin Petrov neće biti na raspolaganju izborniku Hristi Stoičkovu za kvalifikacijsku utakmicu za SP 2006. protiv Hrvatske, koja se igra 9. listopada u Zagrebu. Petrov se ozlijedio na treningu svog kluba Wolfsburga. Bugarski nogometaš je zbog ozljede koljena propustio i prvu utakmicu kvalifikacija protiv Islanda u kojoj su Bugari slavili 3:1. Bugarska bi u susretu protiv Hrvatske mogla biti oslabljena i za veznjaka Mariana Hristova, koji također igra u Wolfsburgu. Hristov se još nije u potpunosti oporavio od operacije koljena. Iz reprezentacije se zbog ozljede povukao i veznjak Levskoga Asen Bukarev.

COLORADO SPRINGS - Osvajačica pet medalja na OI u Ateni američka plivačica Natalie Coughlin zbog ozljede je otkazala nastup na SP u malim bazenima, koje se održava od 7. do 11. listopada u Indianapolisu. Američka plivačica je za vrijeme treninga u Colorado Springsu ozlijedila lijevu nogu. "Vrlo sam razočarana, jer sam se veselila nastupu pred domaćom publikom", izjavila je Coughlin, koja je u Ateni bila zlatna na 100m leđno i u štafeti 4x200 slobodno, a osvojila je još i dvije srebrne te jednu brončanu medalju.

RIO DE JANEIRO - Brazilski olimpijski odbor pokrenuo je pred Sportskim arbitražnim sudom u Lausannei postupak u kojem zahtijeva da se zlatna medalja u maratonu dodijeli i Brazilcu Vanderleiu de Limi, koji je bio napadnut tijekom maratona. Brazilci ne traže da se oduzme zlatna medalja olimpijskom pobjedniku Talijanu Stefanu Baldiniju, već da se dodijele dva zlatna odličja. "Branimo interese brazilskog sporta i našeg maratonca Lime. Dali smo priliku Međunarodnoj atletskoj federaciji da razmotri naš zahtjev, ali nakon što od njih nismo dobili odgovor bili smo prisiljeni obratiti se Arbitražnom sudu u Lausannei", izjavio je predsjednik Brazilskog olimpijskog odbora Carlos Arthur Nuzman. Vanderlei de Lima bio je vodeći šest kilometara prije cilja olimpijskog maratona, a onda ga je napao bivši irski svećenik Cornelius Horan, čovjek kojeg je javnost upoznala kada je prošle godine nakratko prekinuo utrku formule 1 za VN Britanije. Brazilski maratonac se nakon 20-tak sekundi uspio odhrvati napadaču, no izgubio je ritam i na kraju je osvojio brončanu medalju. Lima je u Brazilu postao nacionalni heroj, a i Međunarodni olimpijski odbor ga je nagradio posebnom medaljom, nazvanom po osnivaču modernog olimpizma Pierreu De Coubertinu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙