FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: SPORT U 21 SAT

ZAGREB, 9. listopada (Hina) - Donosimo pregled važnijih događaja do 21sat.
ZAGREB, 9. listopada (Hina) - Donosimo pregled važnijih događaja do 21 sat.

INDIANAPOLIS - Hrvatski plivači Duje Draganja i Aleksej Puninski izborili su nastup u polufinalu na 50 metara leptirovim načinom na Svjetskom prvenstvu u 25-metarskim bazenima u Indianapolisu. Draganja je u kvalifikacijama isplivao četvrti rezultat sa 23.53 sekunde, dok je Puninski u polufinale ušao sa 14. vremenom od 24.09. Najbrži je u kvalifikacijama bio Amerikanac Ian Crocker sa 23.07. Polufinale je na rasporedu noćas kada će Draganja nastupiti i u finalu na 50 slobodno. Sanja Jovanović na 200 leđno i Vanja Rogulj na 200 prsno nisu se uspjeli plasirati u finale. Jovanović je sa 2:11.76 imala 12. vrijeme kvalifikacija, a najbrža je bila Novozelađanka Melissa Ingram sa 2:09.91. Rogulj je plivao 2:12.45 i time zauzeo 15. poziciju, dok je najbrži bio Amerikanac Brendan Hansen sa 2:07.52.

CHIVASSO - Hrvatski boćari na Svjetskom su prvenstvu koje je danas završeno u talijanskom Chivassu osvojili ukupno četiri medalje, tri srebrne i jednu brončanu. Nakon što je ujutro Sandro Gulja osvojio srebrnu medalju u preciznom izbijanju, naši boćari su i u popodnevnom dijelu programa izgubili oba finala u kojima su nastupili. Gulja je u paru s Jurom Maglićem izgubio finalni dvoboj od Talijana Meza i Pallabenea sa 9-12, dok su Ante Papak i Joško Mardešić u finalnom dvoboju štafetnog izbijanja izgubili od Francuza Graila i Pingeona sa 47-49. Brončano odličje osvojio je Ante Papak u brzinskom izbijanju nakon što je u dvoboju za treće mjesto pobijedio Slovenca Bojana Novaka sa 41-38.

STOCKHOLM - Nogometna reprezentacija Švedske bez većih je problema u dvoboju 3. kola skupine 8 kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, u kojoj se nalazi i reprezentacija Hrvatske, na svom terenu u Stockholmu svladala Mađarsku sa 3-0. Pogotke za Švedsku postigli su Fredrik Ljungberg u 26., Henrik Larsson u 50. i Anders Svensson u 67. minuti.

VALLETTA - Nogometne reprezentacije Malte i Islanda u dvoboju su skupine 8 europske zone kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, u kojoj igra i Hrvatska, odigrale u Valletti 0-0.

HAMBURG - Irac Cian O'Connor, te njemački jahači Ludger Beerbaum i Bettina Hoy mogli bi izgubiti svoje zlatne olimpijske medalje osvojene u Ateni, jer su njihovi konji na tom antjecanju bili dopingirani. O'Connor je osvojio zlatnu medalju u disciplini eventing u piedinačnoj konkurenciji, dok su Beerbaum i Hoy bili članovi njemačke reprezentacije koja je osvojila ekipno zlato također u eventingu. U nalazu O'Connorova konja Waterford Crystal pronađeni su tragovi sredstva za smirenje, te će gotovo sigurno biti diskvalificiran. Odmah po objavljivanju ove vijesti O'Connor je otkazao nastup u večerašnjoj televizijskoj emisiji u kojoj je trebao dobiti nagradu kao osoba godine u Irskoj s obzirom da je njegovo zlato bila jedina medalja koju je Irska osvojila na grama u Ateni. O'Connor i njegov veterinar, koji je prepisao zabranjeno sredstvo za konja, brane se riječima kako je to sredstvo bilo namijenjeno saniranju ozljede noge konja, te kako nikako nije moglo imati stimulativni utjecaj.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙