FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MICROSOFT SVE USREDOTOČENIJI NA INDUSTRIJU ZABAVE

SEATTLE, 13. listopada 2004. (Hina/AP) - Microsoft je u težnji daosvoji nove potrošače, koji bi njegove sustave mogli koristiti narazličitim tipovima računala, predstavio najnoviju verziju svogoperativnog sustava usredotočenog na zabavu, u partnerstvu s tvrtkamakoje nude glazbu, filmove, čak i snimljene knjige.
SEATTLE, 13. listopada 2004. (Hina/AP) - Microsoft je u težnji da osvoji nove potrošače, koji bi njegove sustave mogli koristiti na različitim tipovima računala, predstavio najnoviju verziju svog operativnog sustava usredotočenog na zabavu, u partnerstvu s tvrtkama koje nude glazbu, filmove, čak i snimljene knjige.

Predsjednik Microsofta Bill Gates, koji je predstavio Windows XP Media Center Edition u Hollywoodu, za treću je verziju ovog programa kazao kako predstavlja "veliku prekretnicu", naglasivši kako se ipak radi o dugoročnom projektu Microsofta.

"Ovo je tip projekta u koji morate biti voljni ulagati dugi niz godina, kao što smo i mi to činili, i osluškivati želje i potrebe potrošača, graditi partnerstva", kazao je. Dodao je da tvrtka planira uložiti još novca i truda u marketing nove verzije Media Center.

Microsoft već dvije godine nudi verzije Media Center sustava, koji omogućuje gledanje i snimanje televizijskog programa, slušanje glazbe i DVD-a, te gledanje digitalnih fotografija. Sve više ljudi osobna računala koristi za različite oblike zabave.

Iz Microsofta tvrde kako su prodali oko 1 milijun kopija prijašnjih verzija. Analitičar Rob Enderle kaže kako je viša cijena tehnološki sofisticiranih kompjutera koji se mogu koristiti za ovaj tip zabave, čija cijena često dostiže i 2.000 dolara, ograničila prodaju uglavnom na tehnološke entuzijaste i najveće poklonike zabave.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙