FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SAD NIKADA NIJE IMAO DOVOLJNO POSTROJBI U IRAKU

WASHINGTON, 5. listopada 2004. (Hina/AFP) - Bivši američki upravitelj uIraku Paul Bremer izjavio je da SAD nikada nije imao dovoljnopostrojbi na terenu u Iraku da uspostavi nadzor u zemlji, osporavajućitime opetovane izjave Bushove administracije.
WASHINGTON, 5. listopada 2004. (Hina/AFP) - Bivši američki upravitelj u Iraku Paul Bremer izjavio je da SAD nikada nije imao dovoljno postrojbi na terenu u Iraku da uspostavi nadzor u zemlji, osporavajući time opetovane izjave Bushove administracije.

"Nikada nismo imali dovoljno postrojbi na terenu", kazao je veleposlanik Bremer pred konferencijom profesionalnih djelatnika u osiguranju, okupljenih u ponedjeljak u White Sulphur Springsu .

Po njegovu je mišljenju manjak izvidnica nakon pada Bagdada i drugih gradova u zemlji za rezultat imao "stravičnu" pljačku. "Platili smo visoku cijenu jer je to uvelo ozračje anarhije", ocijenio je on.

Ti komentari suprotni su od opetovanih izjava predsjednika Georgea W. Busha, ministra obrane Donalda Rumsfelda i drugih visokih dužnosnika administracije, koji su uvijek inzistirali na činjenici da SAD raspolaže dovoljnim brojem vojnika u Iraku.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙