FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - gospodarstvo - za utorak, 5. listopada

ZAGREB, 5. listopada 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zautorak, 5. listopada.
ZAGREB, 5. listopada 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za utorak, 5. listopada.

ZAGREB - Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva Petar Čobanković na konferenciji za novinare govorit će o isplati poticaja (12,00, Ministrstvo poljoprivrede, Vukovarska 78).

ZAGREB - Udruga malih i srednjih poduzetnika organizator je dvodnevne konferencije Europski dan poduzetnika, koja će okupiti stručnjake iz 12 zemalja koji će razmijeniti iskustva te prezentirati ideje i rješenja koja mogu pomoći u ubrzanom razvoju poduzetništva u Hrvatskoj. Glavne teme konferencije su smanjenje prepreka razvoju i rastu, balansiranje između rizika i uspjelog poduzetništva te izgradnja poduzetničkog društva putem promidžbe (9,30 sati, Koncertna dvorana Vatroslav Lisinski, Trg S. Radića 2).

GRAZ - U okviru Jesenskog sajma u Grazu koji se održava od 2. do 10. listopada, Vlada Pokrajine Štajerske i Hrvatsko-austrijska trgovinska komora organiziraju "Dan Hrvatske". Glavna tema skupa bit će mogućnosti obrtništva i malog poduzetništva Hrvatske u sklopu priprema za ulazak u Europsku uniju (EU). Također će biti riječi o novim izazovima za hrvatsko poduzetništvo, mogućnostima suradnje Austrije/Štajerske i Hrvatske na području znanosti, obrazovanja i tehnologije. Na ovogodišnjem sajmu u Grazu sudjeluje 18 hrvatskih obrtnika koji se predstavljaju proizvodima od metala, stakla, drva, keramike, tekstila itd.

ZAGREB - U sklopu obilježavanja Dana Hrvatskih željeznica (HŽ) bit će predstavljen novi i modernizirani vozni park HŽ-a (12,00 sati, Glavni kolodvor, Trg kralja Tomislava 12).

ZAGREB - Tvrtka Microsoft Hrvatska na susretu s novinarima najavit će konferenciju "Microsoft Security Days 2004 - za sigurnost poslovanja" koja će se održati 12. i 13. listopada u Zagrebu (13,00, Microsoft Hrvatska, Turinina 3, Novi Zagreb).

ZAGREB - Nastavlja se trend smanjenja broja zaposlenih u hrvatskoj industriji. Ukupan broj zaposlenika u industriji u Hrvatskoj u kolovozu ove godine bio je manji 0,1 posto u odnosu na mjesec prije, a za 1,5 posto u usporedbi s kolovozom 2003. U usporedbi s prosječnim mjesečnim brojem zaposlenika u 2003. broj zaposlenika u hrvatskoj industriji u kolovozu 2004. manji je za 1,3 posto, objavio je Državni zavod za statistiku. Istodobno je proizvodnost rada u hrvatskoj industriji razdoblju od siječnja do kolovoza ove godine veća za 6 posto u usporedbi s istim razdobljem 2003.

ZAGREB - Prosječna neto plaća isplaćena u Zagrebu za srpanj iznosila je 4.920 kuna, što je za 1,67 posto ili za 84 kune manje od prosječne neto plaće za lipanj, podaci su Odjela za statistiku zagrebačkog Gradskog zavoda za planiranje razvoja grada i zaštitu okoliša. U odnosu na državni prosjek od 4.209 kuna, prosječna zagrebačka neto plaća za srpanj bila je veća za 16,9 posto. Za razdoblje od siječnja do kolovoza ove godine prosječna je mjesečna neto plaća u Zagrebu iznosila 4.874 kune, što je nominalno za 5 posto više nego za isto prošlogodišnje razdoblje.

Urednica: Davorka Stanešić

tel: 01 4808-680

fax: 01 4808-821

e-mail hina@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙