FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NA ZV-U OTVOREN 31. SAJAM "AMBIENTA"

ZAGREB, 13. listopada 2004. (Hina) - Na izložbenim prostorimaZagrebačkog velesajma (ZV) danas je otvoren 31. međunarodni sajamnamještaja, unutarnjeg uređenja i prateće industrije Ambienta, nakojem će se do 17. listopada predstaviti 641 izlagač iz 30-akzemalja.
ZAGREB, 13. listopada 2004. (Hina) - Na izložbenim prostorima Zagrebačkog velesajma (ZV) danas je otvoren 31. međunarodni sajam namještaja, unutarnjeg uređenja i prateće industrije Ambienta, na kojem će se do 17. listopada predstaviti 641 izlagač iz 30-ak zemalja.

Sajam je otvorila potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor koja je tom prilikom istaknula kako je Ambienta već godinama mjesto predstavljanja noviteta na suvremenom međunarodnom tržištu.

Osim izložbenih, naglasila je značaj i popratnih stručnih događanja, poput Poslovnog kluba - tradicionalnog razgovora gospodarstvenika iz drvnoprerađivačke industrije s predstavnicima Vlade te niza stručnih skupova, savjetovanja i prezentacija.

Ta bi događanja, kazala je Kosor, trebala doprinijeti repozicioniranju hrvatske drvne industrije ne samo na domaćem tržištu, već i na tržištima Europe i svijeta.

Uključivanje hrvatske drvne industrije na globalno tržište neće samo vidno doprinijeti razvoju te industrijske grane, već i gospodarstvu u cijelosti. To je prepoznala i hrvatska Vlada, koja je spremna, posebice kroz programe poticanja malog i srednjeg poduzetništva dati poseban poticaj za razvoj ove djelatnosti, rekla je potpredsjednica Vlade.

Direktor ZV-a Davorin Spevec naglasio je kako je Ambienta jedan od najstarijih specijaliziranih sajmova na ZV-u, a ove se godine održava u izmijenjenoj koncepciji, odnosno kroz pet tematskih cjelina - Namještaj za stanovanje, Kuhinje i kupaonice, Uredski namještaj i namještaj za opremanje objekata, Proizvodi i oprema za unutarnje i vanjsko uređenje te Repromaterijali, strojevi i alati za drvnu industriju.

U pet dana trajanja sajma Ambienta posjetitelji će na 40 tisuća četvornih metara izložbenog prostora moći razgledati proizvode 271 domaćeg te 370 inozemnih izlagača, kao i dodatne izložbe - Međunarodni sajam umjetnina Zagreb Art Fair, izložbu keramike Trofejni pehari te izložbu radova Hrvatskog dizajnerskog društva.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙