FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Microsoft konferencija "Security Days 2004"

ZAGREB, 12. listopada 2004. (Hina) - Računalna i sigurnostinformacijskih sustava u tvrtkama i institucijama postaje ključna zacjelokupnu sigurnost i efikasnost poslovanja, a za njeno postizanjenisu dovoljna samo nova napredna tehnološka rješenja nego i uključenjesvih zaposlenih, posebno članova uprava i menadžmenta koji donoseodluke.
ZAGREB, 12. listopada 2004. (Hina) - Računalna i sigurnost informacijskih sustava u tvrtkama i institucijama postaje ključna za cjelokupnu sigurnost i efikasnost poslovanja, a za njeno postizanje nisu dovoljna samo nova napredna tehnološka rješenja nego i uključenje svih zaposlenih, posebno članova uprava i menadžmenta koji donose odluke.

Istaknuo je to generalni manager Microsofta Hrvatska Davor Majetić na otvaranju 2. Microsoft konferenciju "Security Days 2004 - za sigurnost poslovanja", koja se do 13. listopada održava u Hotelu Sheraton.

Istaknuo je i da su rezultati istraživanja provedeni zadnje dvije godine pokazali da je najčešći uzrok sigurnosnih propusta u tvrtkama nesistematičnost i nerazumijevanja važnosti donošenja sveobuhvatne sigurnosne politike u poslovnim sustavima. No, dodaje, uprave tvrtki sve više shvaćaju kako je kvalitetna zaštita inoformacijskih sustava važna i neophodna investicija, a ne nepotreban trošak.

Konferencija je okupila oko 250 sudionika, među kojima su u većini voditelji informatike i sigurnosnih sustava, konzultanti i IT revizori, programeri, sistem inženjeri, ali i vlasnici tvrtki te članovi uprava.

Brojna predavanja održat će domaći i inozemni stručnjaci, a bit će prezentirano i 16 Microsoftovih tehnoloških rješenja za sigurnost.

U ime pokrovitelja konferencije Središnjeg državnog ureda za e-Hrvatsku sudionike je pozdravila zamjenica državnog tajnika Diana Šimić naglasivši da se i na državnoj razini intenzivno priprema i radi na uvođenju informacijske sigurnosti kako u zakonodavnom tako i u institucionalnom smislu.

Ove je godine formirana i stručna skupina za taj posao koja radi na izradi Nacionalnog programa informacijske sigurnosti, a koji bi trebao biti uskoro gotov. To bi, kaže, između ostaloga trebalo pridonijeti i većem usvajanju normi i standarda za sigurnost informacijskih sustava, a što je za sada još uvijek veliki problem u Hrvatskoj.

(Hina) xtam yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙