FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SAD: NEMA POGODBE OKO IRANSKOG NUKLEARNOG PROGRAMA

BRUXELLES, 5. listopada 2004. (Hina/Reuters) - Sjedinjene države nevide razloga da Iranu ponude poticaje kako bi nuklearni program ostaou okvirima programa za miroljubive svrhe, priopćio je u utorakamerički dužnosnik.
BRUXELLES, 5. listopada 2004. (Hina/Reuters) - Sjedinjene države ne vide razloga da Iranu ponude poticaje kako bi nuklearni program ostao u okvirima programa za miroljubive svrhe, priopćio je u utorak američki dužnosnik.

Naime, Europska unija traži od SAD-a da nakon predsjedničkih izbora 2. studenoga izađe upravo s takvim prijedlozima Teheranu, kako bi se naporima Britanije, Francuske i Njemačke da se postigne sporazum s Iranom i izbjegne predstava u Vijeću sigurnosti, dala veća težina.

"U ovom trenutku ne težimo nagodbi", kazao je američki dužnosnik koji je želio ostati anoniman.

EU je Washingtonu predložio da Iranu ponudi gospodarske i političke poticaje u zamjenu za obustavu nuklearnih aktivnosti koje su, kako tvrdi SAD, usmjerene na izradu atomske bombe.

"Nismo primjetili da Iran smatra kako bi pogodba bila u njihovom interesu", dodao je isti dužnosnik, ističući da će "SAD pomno pratiti signale koji bi sugerirali da bi Teherana mogao pozitivno odgovoriti na ponudu".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙