FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SMANJEN UVOZ MEDA

ZAGREB, 12. listopada 2004. (Hina) - Uvoz meda u Hrvatsku se smanjuje,dok istodobno raste udio domaće proizvodnje, ističu iz Ministarstvapoljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva, navodeći podatke da jeu prvih osam mjeseci ove godine uvezeno 3.322 tone meda, što je upolamanje nego cijele prošle godine.
ZAGREB, 12. listopada 2004. (Hina) - Uvoz meda u Hrvatsku se smanjuje, dok istodobno raste udio domaće proizvodnje, ističu iz Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva, navodeći podatke da je u prvih osam mjeseci ove godine uvezeno 3.322 tone meda, što je upola manje nego cijele prošle godine.

U 2001. godini pak uvezeno je 61.221 tona meda, najviše iz Mađarske (29.958 tona) i Njemačke (23.524 tona). U 2002. iz Italije je uvezeno 70 tisuća tona, a iz Slovenije 20 tisuća tona meda.

Prošle je godine uvezeno svega 6.520 tona, najviše uz Njemačke (3.125 t).

Po podacima Odjela granične veterinarske inspekcije tog Ministarstva u prvih je osam mjeseci ove godine najviše meda također uvezeno iz Njemačke, 3.050 tona. Uvoz iz Austrije iznosi 266 tona, a iz Francuske 6 tona. Najveći dio uvezenih količina odnosi se na proizvode od meda kao što su propolis, matična mliječ i sl.

Ove i druge brojke o uvozu meda i zemljama uvoza Ministarstvo poljoprivrede objavilo je reagirajući na, kako navode, paušalne ocjene u tom uvozu. Brojke govore o trendu smanjenja uvoza meda, napominju iz Ministarstva, navodeći i kako nisu točne informacije da Hrvatska uvozi najveće količine meda iz Ukrajine, Kine i s Istoka. Uvoz iz tih zemalja je vrlo malen, gotovo beznačajan u ukupnoj strukturi uvoza meda, ističe se u priopćenju Ministarstva.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙