FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

konferencija o bioetici u jugoistočnoj europi

DUBROVNIK, 1. listopada 2004. (Hina) - U Interuniverzitetskom centru uDubrovniku danas je počela s radom Međunarodna konferencija o bioeticiu južnoj i jugoistočnoj Europi.
DUBROVNIK, 1. listopada 2004. (Hina) - U Interuniverzitetskom centru u Dubrovniku danas je počela s radom Međunarodna konferencija o bioetici u južnoj i jugoistočnoj Europi.

Trodnevni skup okupio je stručnjake iz 11 europskih zemalja koji će raspravljati o općim konstitucionalnim pitanjima bioetike do konkretnih problema i razmatranja bioetičke situacije u pojedinim zemljama.

Konferencija je rezultat suradnje Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu u okviru kojeg Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa podupire projekt o "Bioetici i filozofiji" i Sveučilišta Ruhr u Bochumu u Njemačkoj.

Namjera organizatora konferencije je u prvom redu da se u relevantnoj mjeri prezentiraju radovi bioetičara iz postkomunističkih zemalja te da oni postanu dostupni u širim krugovima javnosti.

Konferencijom se također želi unaprijediti i intenzivirati suradnja predstavnika bioetike u zemljama regije te uspostaviti dijalog i suradnju sa srednjoeuropskim zemljama i državama članica Europske unije.

(Hina) xhš yaz

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙