FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MEĐUNARODNI SIMPOZIJ O PRIMJENI INFORMATIKE U OSIGURANJU

ZAGREB, 12. listopada 2004. (Hina) - Peti međunarodni simpozij"Informacijska i komunikacijska tehnologija (ICT) u osiguranju" održatće se od 13. do 16. listopada u Rovinju, najavili su danasorganizatori.
ZAGREB, 12. listopada 2004. (Hina) - Peti međunarodni simpozij "Informacijska i komunikacijska tehnologija (ICT) u osiguranju" održat će se od 13. do 16. listopada u Rovinju, najavili su danas organizatori.

Na skupu će biti prezentirana 33 referata domaćih i europskih stručnjaka u području informatizacije osiguranja, a očekuje se da će savjetovanju prisustvovati oko 100 sudionika iz Hrvatske i zemalja regije.

Predviđena je i dodjela priznanja za najbolje web stranice osiguravajućih i reosiguravajućih društava, mirovinskih fondova i mirovinskih osiguravajućih društava te institucija tržišta osiguranja, rekao je na konferenciji za novinare ravnatelj Instituta za osiguranje i glavni urednik časopisa Svijet osiguranja Nikola Milijević.

Kako je istaknuo, značaj ICT-a dobro oslikava podatak da se nakon sklapanja police osiguranja 90 posto daljnjeg posla obavlja kroz informacijski sustav, pa odjeli za informatiku postaju sve značajniji dijelovi sustava osiguranja.

Account menadžer Oraclea Hrvatska Goran Sarta dodao je da su većina hrvatskih, ali i stranih osiguravatelja, tradicionalne tvrtke koje koriste velik broj međusobno nepovezanih informatičkih aplikacija. Glavnim informacijskim izazovom stoga je označio integraciju informacijskih sistema koji će omogućiti poslovodstvima osiguravajućih kuća cjelovit uvid u profil i potrebe pojedinačnih korisnika i grupa korisnika. "Integracija podataka potrebna je radi lakšeg poslovnog upravljanja", zaključio je Sarta, dodavši da će to biti jedna glavna tema simpozija u Rovinju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙