FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ZAGREB: USKORO PLAĆANJA KOMUNALIJA INTERNETOM I MOBITELOM

ZAGREB, 28. rujna 2004. (Hina) - Jedna od vodećih regionalnihgeoinformatičkih (GIS) tvrtki zagrebačka GISDATA u ovoj poslovnojgodini planira ostvariti najmanje 10 posto veće ukupne prihode odlanjskih, kada su iznosili blizu šest milijuna američkih dolara,rečeno je danas na godišnjem okupljanju GIS stručnjaka u regiji.
ZAGREB, 28. rujna 2004. (Hina) - Jedna od vodećih regionalnih geoinformatičkih (GIS) tvrtki zagrebačka GISDATA u ovoj poslovnoj godini planira ostvariti najmanje 10 posto veće ukupne prihode od lanjskih, kada su iznosili blizu šest milijuna američkih dolara, rečeno je danas na godišnjem okupljanju GIS stručnjaka u regiji.

Govoreći o podacima za GISDATU Zagreb, koja je regionalni stožer tvrtke, jedan od osnivača tvrtke i predsjednik uprave Gisdata Grupe za srednju i jugoistočnu Europu Boran Lončarić kazao je da im je u Hrvatskoj, osim ukupnih prihoda, porastao i izvoz u druge zemlje i to za više od 57 posto.

GISDATA je danas u Zagrebu organizirala GISDATA dan koji je okupio oko 360 GIS stručnjaka i korisnika rješenja te tvrtke iz Hrvatske i srednje i jugoistočne Europe. Specijalizirana za integraciju znanja, tehnologije i podataka u primjenama geoinformacijskih sustava u privatnom sektoru i javnoj upravi, tvrtka trenutno ima osam podružnica u srednjoj i jugoistočnoj Europi.

Na skupu je bilo riječi o napretku i smjerovima daljnjeg djelovanja i razvitka tvrtke, te pregleda rješenja provedenih tijekom prošle godine.

GISDATA je objavila da su potpisali ugovor s velikom hrvatskom izdavačkom kućom za GIS rješenje njihove Interenet stranice po kojem će prodajna mjesta te tvrtke putem Internet rješenja GISDATE biti dopstupna klijentima. Ime tvrtke nisu mogli otkriti bez dopuštenja klijenta.

Jedna od novosti je i strateško partnerstvo sa mađarskom podružnicom informatičke tvrtke ESRI, čime će se GISDATA proširiti i na to tržište. Sporazum o tome je potpisan u kolovozu, kazano je.

Pročelnik Gradskog zavoda za automatsku obradu podataka Mladen Mustač govorio je o GIS rješenjima i projektima u javnoj upravi, najavljujući da bi se za tri mjeseca trebao pokrenuti projekt kartiranja deponija smeća u gradu.

Uskoro bi se trebao otvoriti i zbirni račun za usluge trgovačkih društava u vlasništvu grada, preko kojeg bi građani mogli plaćati račune preko Interneta i mobitela, kazao je Mustač. Gradska uprava također radi i na projektu koordinacije radova na infrastrukturi preko Interneta, preko kojeg će tvrtke koje trebaju obaviti neke građevinske ili komunlane radove moći pogledati u kojoj se ulici radi, kako bi se izbjeglo bespotrebnom raskopavanju istih ulica.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙