FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Manje kružnih putovanja, ali više putnika

ZAGREB, 12. listopada 2004. (Hina) - U hrvatskom Jadranu u prvih jeosam mjeseci ove godine ostvareno 241 kružno putovanje stranihbrodova, što je 33,8 posto manje nego u istom lanjskom razdoblju, alije ove godine na tim brodovima bilo 3,2 posto više putnika ili njihukupno 269,5 tisuća.
ZAGREB, 12. listopada 2004. (Hina) - U hrvatskom Jadranu u prvih je osam mjeseci ove godine ostvareno 241 kružno putovanje stranih brodova, što je 33,8 posto manje nego u istom lanjskom razdoblju, ali je ove godine na tim brodovima bilo 3,2 posto više putnika ili njih ukupno 269,5 tisuća.

Po podacima Državnog zavoda za statistiku, čak 238 uplovljavanja stranih kruzera u osam je mjeseci ostvarena u akvatoriju Dubrovačko-neretvanske županije, a tri su kružna putovanja zabilježena u Šibensko-kninskoj županiji.

Prosječan broj dana boravka putnika koji su u Hrvatsku došli na taj način je jedan dan.

Prema zemlji zastave najviše je kružnih putovanja, 74, bilo sa brodovima pod zastavom Bahama, a slijede ih 49 putovanja brodova iz Italije, 29 sa Maršalovih otoka te 20 iz Paname. Iz Velike Britanije je bilo 15 kružnih putovanja brodovima, a iz Francuske 11.

(Hina) xtam yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙