FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NAJAVA - GOSPODARSTVO - ZA UTORAK, 12. LISTOPADA

ZAGREB, 12. listopada 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zautorak, 12. listopada.
ZAGREB, 12. listopada 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za utorak, 12. listopada.

ZADAR - U sklopu tradicionalnih 8. godišnjih susreta hrvatskih turističkih djelatnika "Turistički cvijet - kvaliteta za Hrvatsku 2004" koje organizira Hrvatska radiotelevizija (HRT) i Hrvatska gospodarska komora, u Zadru će se održati Hrvatski turistički forum na temu "Konkurentnost hrvatskog turizma". Uz brojne turističke djelatnike na forumu se u raspravi o hrvatskom turističkom trenutku očekuje sudjelovanje i predstavnika hrvatske Vlade (10,00 sati, Kazališna kuća). Susreti završavaju dodjelom priznanja "Turistički cvijet - kvaliteta za Hrvatsku 2004.", koje turističkim središtima, tvrtkama i pojedincima dodjeljuje HRT u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom (20,15 sati, Diskoteka Saturnus, Zaton).

ZAGREB - U organizaciji nakladničke kuće Novi informator, održat će se svečano predstavljanje knjige "Sustavi planiranja korištenja zemljišta", autora Vladimira Krtalića. O knjizi će govoriti Jadranko Crnić, Nenad Lipovac i Siniša Mastelić. Vladimir Krtalić ugledni je građevinski stručnjak koji se u posljednje vrijeme posvetio građevinskim i urbanističkim propisima, posebno s njemačkog govornog područja i mogućnostima njihove primjene u Hrvatskoj. (12,00 sati, Velika dvorana Školske knjige, Masarykova 28/III).

ZAGREB - Intercon će na konferenciji za novinare najaviti sadržaj i događaje IX. hrvatskog foruma pod nazivom "Hrvatska 21 - u Europi i svijetu: budućnosno društvo - čovjek, vrednote i tehnologije". Na dvodnevnom skupu, koji će se održati 21. i 22. listopada, organizatori najavljuju sudjelovanje brojnih gospodarstvenika, političara, i stručnjaka iz raznih područja. (11,30 sati, Hotel Sheraton, Kneza Borne 1).

ZAGREB - Kartičarska kuća Visa International organizira okrugli stol o turističkoj potrošnji u Hrvatskoj. Visa napominje da je turistička potrošnja putem Visa kartica u Hrvatskoj zabilježila rekordni porast tijekom tri ljetna mjeseca. O tome i drugim temama, govorit će predstavnici poslovodstva Vise u Hrvatskoj (11,00 sati, Novinarski dom, Perkovčeva 2).

ZAGREB - Započinje dvodnevna konferencija o sigurnosti informacijskih poslovnih rješenja, standardima i reviziji sigurnosti "Microsoft Security Days". U svijetu je samo 20 posto poslovodstava svjesno potrebe postojanja sustava zaštite poslovnih podataka i operacija, napominju organizatori skupa. Zbog toga je potrebno, kako naglašavaju, najprije identificirati moguće izvore rizika, a zatim imati obučene ljude i aplikacije za zaštitu poslovnih podataka i procesa od neželjenih utjecaja i uvida (9,00 sati, Hotel Sheraton, Kneza Borne 1)

ZAGREB - U organizaciji Instituta za osiguranje i časopisa Svijet osiguranja, od 13. do 15. listopada u Rovinju se održava peti međunarodni simpozij "Informacijska i komunikacijska tehnologija i osiguranje". Na simpoziju će biti prezentirana 33 referata europskih i domaćih znanstvenika, a očekuje se oko 100 sudionika iz Hrvatske i zemalja regije. Tim povodom, održat će se najavna konferencija za novinare (11,00 sati, Budmanijeva 1/IV).

ZAGREB - Statistički podatci o završenim zgradama i stanovima u 2003. pokazuju da se prošle godine u Hrvatskoj izgradilo manje novih zgrada i to zbog većeg smanjenja izgradnje stambenih zgrada, ali se unatoč tomu povećao broj završenih stanova, kao i površina izgrađenih zgrada i stanova. Naime, prema podatcima Državnog zavoda za statistiku, prošle se godine u Hrvatskoj izgradilo ukupno 12.526 zgrada, što je 7,2 posto manje nego godinu prije, ali se površina tih zgrada povećala za 16,7 posto. Tako je u 2003. završeno ukupno 18.460 stanova, što je 2,3 posto više nego godinu prije, a ukupna njihova površina od 1,5 milijuna četvornih metara veća je za 6,3 posto u odnosu na 2002.

ZAGREB - U Hrvatskoj je u kolovozu ove godine otkupljeno i prodano poljoprivrednih proizvoda u vrijednosti 540,29 milijuna kuna, što je 39,7 posto više nego u kolovozu prošle godine, podaci su Državnog zavoda za statistiku. Pritom se 320,08 milijuna kuna odnosi na prodaju iz vlastite proizvodnje pravnih osoba, što je porast od 39,5 posto. Otkup od obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava iznosio je 220,2 milijuna kuna ili 40,2 posto više nego u kolovozu lani.

ZAGREB - U hrvatskom Jadranu u prvih je osam mjeseci ove godine zabilježeno 241 kružno putovanje stranih brodova, što je 33,8 posto manje nego u istom lanjskom razdoblju. No, ove je godine na tim brodovima bilo 3,2 posto više putnika ili njih ukupno 269,5 tisuća, objavio je Državni zavod za statistiku. Većina od ukupnih kružnih putovanja stranih brodova u osam je mjeseci ostvarena u akvatoriju Dubrovačko-neretvanske županije, njih 238, a tri su kružna putovanja zabilježena u Šibensko-kninskoj županiji.

Urednica: Davorka Stanešić

tel: 01/ 4808 680

fax: 01/ 4808 821

e.mail: hina@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙