FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

sssh: vlada omogućila uvid u prijedlog proračuna svjetskoj banci, ali ne i sindikatima

ZAGREB, 11. listopada 2004. (Hina) - Savez samostalnih sindikataHrvatske (SSSH) upozorio je danas da Vlada još nije dala socijalnimpartnerima na uvid prijedlog državnog proračuna za iduću godinu, alije to omogućila predstavnicima Svjetske banke u Washingtonu.
ZAGREB, 11. listopada 2004. (Hina) - Savez samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH) upozorio je danas da Vlada još nije dala socijalnim partnerima na uvid prijedlog državnog proračuna za iduću godinu, ali je to omogućila predstavnicima Svjetske banke u Washingtonu.

Predsjednica SSSH Vesna Dejanović, koja je ovih dana u sklopu izaslanstva Međunarodne konfederacije slobodnih sindikata (ICFTU) boravila u Washingtonu, saznala je od predstavnika Svjetske banke da oni imaju uvid u nacrt prijedloga proračuna za 2005.

Hrvatskim sindikatima to još nije omogućeno iako uvid u proračun traže već mjesecima na sjednicama Gospodarsko-socijalnog vijeća (GSV), rekla je Hini glasnogovornica SSSH-a Ina Volmut.

U razgovoru s predstavnicima Svjetske banke, Dejanović je ustvrdila da Vlada nije pokazala spremnost za istinski socijalni dijalog kad je riječ o kreiranju proračuna te poreznoj i obrazovnoj reformi.

Direktor Svjetske Banke za Hrvatsku Anand Seth i ekonomistica za smanjenje siromaštva Satu Kahkonen ocijenili su da je nepostojanje socijalnog dijaloga u Hrvatskoj štetno jer se reforme uspješnije provode ako su u njih uključeni i sindikati.

Dejanović je od 6. do 9. listopada boravila u Washingtonu, gdje je kao potpredsjednica ICFTU-a za srednju i istočnu Europu razgovarala s direktorom MMF-a Rodrigom de Ratom i predsjednikom Svjetske banke Jamesom D. Wolfensohnom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙