FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

vatrogasci traže rješavanje problema u financiranju

ZAGREB, 7. listopada 2004. (Hina) - Odbor profesionalnih vatrogasacaSindikata državnih službenika i namještenika zatražio je danas odpredstavnika Ministarstva financija da konačno sjednu za stol kako biriješili nagomilane probleme u financiranju profesionalnogvatrogastva.
ZAGREB, 7. listopada 2004. (Hina) - Odbor profesionalnih vatrogasaca Sindikata državnih službenika i namještenika zatražio je danas od predstavnika Ministarstva financija da konačno sjednu za stol kako bi riješili nagomilane probleme u financiranju profesionalnog vatrogastva.

Odbor i Udruga profesionalnih vatrogasaca ustvrdili su na konferenciji za novinare da Ministarstvo financija već šest mjeseci ignorira dopise sindikata i Ureda za socijalno partnerstvo vezane uz uvođenje profesionalnih standarda kojima bi se izjednačile plaće u javnim vatrogasnim postrojbama.

Prosječan minimalan standard po vatrogascu godišnje iznosi 9.130 kuna, no u nekim postrojbama taj je prosjek manji od 8.000 kuna, a u nekima iznosi čak 10.463 kune, upozoravaju vatrogasci.

Nezadovoljni su jer u minimalni standard nisu ugrađena materijalna prava iz Kolektivnog ugovora za državne službenike i namještenike, što znači da Ministarstvo financija opstruira primjenu tog ugovora na profesionalne vatrogasce.

Također traže izmjene Zakona o vatrogastvu kojim bi se uredilo trošenje državnog novca namijenjenog toj djelatnosti i ukinulo dvostruko zapovijedanje u sustavu, odnosnu unutar MUP-a i Vatrogasne zajednice.

Vatrogasne zajednice ne troše transparentno državni novac pa svaki puta kad se želi izmijeniti postojeći zakon oni to miniraju, jer im odgovara da iz proračuna dobivaju sredstva a pritom ih nitko ne pita gdje su ih potrošili, rekao je predsjednik Odbora profesionalnih vatrogasaca Mladen Magdić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙