FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Na dan učitelja štrajk u prosvjeti

ZAGREB, 3. listopada 2004. (Hina) - Sindikati obrazovanja i znanostinajavili su jednodnevni štrajk upozorenja za utorak, 5. listopada, naSvjetski dan učitelja, jer su nezadovoljni odnosom Vlade prema tojdjelatnosti, zbog čega njihove plaće za drugim javnim službamazaostaju 12 posto.
ZAGREB, 3. listopada 2004. (Hina) - Sindikati obrazovanja i znanosti najavili su jednodnevni štrajk upozorenja za utorak, 5. listopada, na Svjetski dan učitelja, jer su nezadovoljni odnosom Vlade prema toj djelatnosti, zbog čega njihove plaće za drugim javnim službama zaostaju 12 posto.

Po najavama sindikalnog vodstva, njihovi članovi u utorak neće raditi ni u osnovnim i srednjim školama niti u visokoškolskim ustanovama, a nosit će istaknute bedževe s natpisom "Preokrenimo Hrvatsku za znanje i kvalitetno obrazovanje".

Mato Elkaz, predsjednik Sindikata hrvatskih učitelja, kaže da će prosvjetni radnici članovi sindikata u ponedjeljak obavijestiti učenike o predstojećem štrajku. Na dan štrajka brigu o djeci preuzet će ravnatelji, a sindikalci neće pozivati djeci da u utorak ne dolaze u školu.

Ministarstvo obrazovanja, znanosti i športa pak poziva sve nastavnike, djelatnike i učenike da toga dana dođu u škole, rekla je Hini glasnogovornica Ministarstva Danijela Grizelj. Ponovila je da će se resorni ministar Dragan Primorac "boriti da se u skladu s državnim proračunom poboljša materijalno stanje i dignitet u prosvjeti i znanosti".

Tri većinska sindikata, Sindikat hrvatskih učitelja, Nezavisni sindikat zaposlenih u srednjim školama i Nezavisni sindikat znanosti i visokog obrazovanja proveli su u rujnu referendum na kojemu se 87 posto članova izjasnilo za štrajk.

Štrajku će se priključiti i tri manjinska sindikata obrazovanja i znanosti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙