FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SSSH: najvažnije je spriječiti rast cijena naftnih derivata

ZAGREB, 4. listopada 2004. (Hina) - Reagirajući na razmirice izmeđuVlade i Ine tko će se odreći svojega djela kolača u ukupnoj cijeninaftnih derivata, Savez samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH) priopćioje danas kako je u čitavoj priči najvažnije spriječiti rast cijenenaftnih derivata.
ZAGREB, 4. listopada 2004. (Hina) - Reagirajući na razmirice između Vlade i Ine tko će se odreći svojega djela kolača u ukupnoj cijeni naftnih derivata, Savez samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH) priopćio je danas kako je u čitavoj priči najvažnije spriječiti rast cijene naftnih derivata.

"U svjetlu prepucavanja na relaciji između Vlade i Ine o tome hoće li Vlada smanjiti trošarine ili Ina marže" SSSH naglašava da je građanima svejedno tko će što učiniti, no važno je da se konačno obuzda cijena naftnih derivata.

Sindikat smatra da se u priči oko cijene naftnih proizvoda ni Vlada ni Ina ne smiju ponašati autistično jer je ukupna cijena naftnih proizvoda samo dijelom povezana s cijenom sirove nafte, a ostalo su Inine marže i trošarine za državni proračun.

Pritom navodi da su sve zemlje u okruženju reagirale na rast cijena naftnih proizvoda tako što su smanjile trošarine.

SSSH pita jesu li iscrpljene sve mogućnosti reagiranja na globalni rast cijena prije povećanja cijena benzina jer je indikativno da je cijena benzina u susjednim zemljama bitno niža nego u Hrvatskoj.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙