FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

EU PRIHVATIO PLAN ZA "ALTHEU", PRODUŽIO MANDAT EUPOL-U

LUXEMBOURG,11. listopada 2004.(Hina) - Ministri vanjskih poslovaEuropske unije odobrili su u ponedjeljak u Luxembourgu operativni planza preuzimanje od NATO-a vojne operacije u BiH a europske snagepreuzet će misiju od SFOR-a 2. prosinca ove godine.
LUXEMBOURG,11. listopada 2004.(Hina) - Ministri vanjskih poslova Europske unije odobrili su u ponedjeljak u Luxembourgu operativni plan za preuzimanje od NATO-a vojne operacije u BiH a europske snage preuzet će misiju od SFOR-a 2. prosinca ove godine.

Operacija pod nazivom Althea, dosad je najveća vojna misija, koju poduzima Europska unija. Ta će operacija podržavati "naš dugoročni cilj" uspostave "stabilne, održive, mirne i multietničke Bosne i Hercegovine, koja će mirno surađivati sa svojim susjedima i biti na nepovratnom putu prema članstvu u EU-u", ističu ministri.

Vijeće EU-a također je produžilo mandat na daljnjih godinu dana policijskoj misiji u Makedoniji (EUPOL PROXIMA). Sadašnji mandat policijskoj misiji istječe 15. prosinca.

Uloga te misije je potpora razvoju djelotvorne i profesionalne policijske službe u Makedoniji u skladu s europskim standardima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙