FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NAJAVA DOGAĐAJA - SVIJET - ZA PETAK, 1. LISTOPADA

ZAGREB, 30. rujna 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zapetak, 1. listopada.
ZAGREB, 30. rujna 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za petak, 1. listopada.

HELSINKI - Ministar vanjskih poslova Miomir Žužul boravi u posjetu Finskoj, gdje će u petak s najvišim finskim dužnosnicima razgovarati o bilateralnim odnosima, stanju u regiji i euroatlanskim integracijama. Žužula u petak očekuje sastanak s kolegom Erkkijem Tuomijom i predsjednikom finskog parlamenta Paavom Lipponenom.

BEOGRAD - Hrvatska ministrica za europske integracije Kolinda Grabar-Kitarović u posjetu Beogradu gdje će sudjelovati na Međunarodnoj konferenciji o regionalnoj suradnji na jugoistoku Europe.

BEOGRAD - U petak u Beogradu počinje dvodnevna međunarodna konferencija "Suočavanje s prošlošću - Postkonfliktne strategije za istinu, pravdu i pomirenje s prošlošću", koju organizira nevladina organizacija Fond za humanitarno pravo, u suradnji s Vijećem Europe. Na konferenciji će sudjelovati i glavna haaška tužiteljica Carla del Ponte, koja bi se u ponedjeljak, 4. listopada trebala sastati i s najvišim dužnosnicima državne zajednice.

SCHEVENINGEN - Drugi, završni dan, neformalnog sastanka ministara pravosuđa i unutarnjih poslova EU i zemalja kandidata na kojem sudjeluje i hrvatska ministrica pravosuđa Vesna Škare Ožbolt.

BRIJUNI - U okviru Američko-jadranske povelje održat će se prošireni sastanak načelnika glavnog stožera oružanih snaga država potpisnica Povelje (Hrvatska, Albanija i Makedonija). Na sastanku će nazočni biti i načelnici glavnih snaga oružanih snaga Italije, Slovenije i Mađarske, predstavništvo Zapovjedništva američkih snaga za Europu te gosti načelnici glavnih stožera oružanih snaga BiH i Srbije i Crne Gore. U uvodnom dijelu sastanka nazočnima će se obratiti hrvatski predsjednik Stjepan Mesić (10,00 sati, Vila Brijunka).

STRASBOURG - Francuski predsjednik Jacques Chirac i njemački kancelar Gerhard Schroeder sastat će se u petak u Strasbourgu. Glavne teme bit će Turska i njezini napori da pristupi EU-u što i Njemačkoj i u Francuskoj izaziva dosta polemika, te financiranje unutar Unije kao i situacija u Iraku i na Bliskom istoku.

DEŽURNI UREDNICI:

Noć: Ružica Belac

Prije podne: Srđan Baković

Poslije podne: Sonja Djerasimović

Večer: Duška Gerić Koren

Tel: 00 385 1 4808 645

Fax: 00 385 1 4808 822

e-mail: vpdesk@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙