FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MVP BIH IVANIĆ ZA ODLAZAK ASHDOWNA

BANJA LUKA, 1. listopada 2004. (Hina) - Ministar vanjskih poslova Bosnei Hercegovine Mladen Ivanić izjavio je u četvrtak navečer u intervjuubijeljinskoj BN-televiziji kako je došlo vrijeme za odlazak Visokogpredstavnika iz BiH jer on, kako je rekao, "umjesto tumačadaytonskoga ustava postaje kreator političkog sustava BiH".
BANJA LUKA, 1. listopada 2004. (Hina) - Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Mladen Ivanić izjavio je u četvrtak navečer u intervjuu bijeljinskoj BN-televiziji kako je došlo vrijeme za odlazak Visokog predstavnika iz BiH jer on, kako je rekao, "umjesto tumača daytonskoga ustava postaje kreator političkog sustava BiH".

"Umjesto straha od promjene Daytonskog sporazuma nakon deset godina od njegovog potpisivanja, mislim da je vrijeme da svi kažemo da visoki predstavnik treba otići. Ne treba nam visoki predstavnik koji može smjenjivati i nametati zakone, već visoki predstavnik EU koji će nam pomoći da naše zakone prilagodimo europskim normama", rekao je Ivanić gostujući na programu bijeljinske televizije.

Dužnosnici iz Republike Srpske često su kritizirali široke ovlasti dane visokom predstavniku, a posebice one koje mu daju mogućnost nametanja zakona i smjenjivanja izabranih dužnosnika.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙