FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

500 potpisa protiv urbanističke devastacije Njivica

RIJEKA,10. listopada 2004.(Hina) - Građanska inicijativa "Park Rosuje"izvijestila je danas da je prikupila 500 potpisa stanovnika Njivica,na otoku Krku, za peticiju protiv mjera iz novog urbanističkog planatog naselja.
RIJEKA,10. listopada 2004.(Hina) - Građanska inicijativa "Park Rosuje" izvijestila je danas da je prikupila 500 potpisa stanovnika Njivica, na otoku Krku, za peticiju protiv mjera iz novog urbanističkog plana tog naselja.

U priopćenju za javnost udruge "Park Rosuje", koja se bori za sprječavanje urbanističke devastacije Njivica, ističe se da se peticijom nastoji spriječiti "očekivana devastacija Njivica kroz predložene izmjene i dopune Urbanističkog plana uređenja naselja i najavljene detaljne planove uređenja".

Peticija će biti uručena Općinskome vijeću Omišlja, na čijem su području Njivice, a njezino je potpisivanje poduprla i ekološka udruga "Eko Kvarner".

U sklopu javne rasprave o tim planovima, urudžbirane su 143 primjedbe građana također sa zahtjevom da se odbiju predloženi planovi, a još nekoliko zahtjeva uputili su građani koji trenutačno ne borave na području Njivica. Organizatori peticije tvrde kako je time izraženo protivljenje građana predloženim planovima te da su ispunjeni uvjeti da ih Općinsko vijeće odbije.

Također tvrde kako najveća opasnost Njivicama prijeti od planiranih radova na Pojama jer idejni projekt apartmanske građevine, koji je predložio mađarski investitor, potpuno odudara od mediteranskog stila gradnje. Ta intervencija u prostoru može spriječiti razvoj Njivica kao skladnoga primorskog naselja, te ih do kraja "apartmanizirati", ističu organizatori peticije.

Osim toga, dodaju, tim se planovima omogućava gradnja i na drugim područjima koja ne odgovaraju toj namjeni.

Zahtjev da se odbiju promjene u Urbanističkom planu i u detaljnim planovima poslan je i Ministarstvu zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙