FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

zatvoreno gradilište vodovoda na medvednici; u postupku ishođenje dozvola

ZAGREB, 1. listopada 2004. (Hina) - Građevinska inspekcija Ministarstvazaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva zatvorila jejučer gradilište vodovoda od Markuševačke Trnave do vrha Medvednicejer se gradilo bez lokacijske i građevinske dozvole.
ZAGREB, 1. listopada 2004. (Hina) - Građevinska inspekcija Ministarstva zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva zatvorila je jučer gradilište vodovoda od Markuševačke Trnave do vrha Medvednice jer se gradilo bez lokacijske i građevinske dozvole.

U Ministarstvu su potvrdili da je postupak izdavanja tih dozvola u tijeku jer je Grad Zagreb odnosno gradska tvrtka "Vodoopskrba i odvodnja", kao investitor projekta vodovoda predala zahtjev koji je nepotpun i kojega treba kompletirati.

Vodovod je namijenjen za zasniježenje staza uoči FIS utrke Svjetskog skijaškog kupa "Zlatni medvjed" 2005. na Sljemenu,

Ministarstvo zaštite okoliša treba sakupiti sve suglasnosti: od Parka prirode Medvednica, MUP-a, HEP-a i druge, a o lokacijama kroz koje prolazi vodovod moraju se očitovati i županije na čijem će se terenu raditi: osim Grada Zagreba, tu su i Zagrebačka te Krapinsko-zagorska županija.

Ukoliko se investitor ogluši o zabranu gradnje, po zakonu slijedi kaznena prijava.

Podrobnije informacije iz Gradskog poglavarstva o vodovodu na Medvednici danas nismo mogli doznati, kao ni iz tvrtke "Vodoopskrba i odvodnja" jer je direktor razvoja i investicija Ivan Lončarević na sastanku u Poglavarstvu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙