FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ZAGREB DOMAĆIN EUROPSKOG SAVJETA INŽENJERA GRADITELJSTVA

ZAGREB, 1. listopada 2004. (Hina) - Redovni sastanak Europskog savjetainženjera graditeljstva održava se danas i sutra u Zagrebu, uorganizaciji Hrvatske komore arhitekata i inženjera u graditeljstvu.
ZAGREB, 1. listopada 2004. (Hina) - Redovni sastanak Europskog savjeta inženjera graditeljstva održava se danas i sutra u Zagrebu, u organizaciji Hrvatske komore arhitekata i inženjera u graditeljstvu.

Na dvodnevnom skupu, stotinjak domaćih i stranih građevinskih inženjera raspravljat će o stručnom obrazovanju, graditeljskoj baštini, utjecaju graditeljstva na okoliš i drugim temama.

Drugoga dana skupa, u subotu, sudionici će posjetiti trenutno najveće hrvatsko gradilište, Tunel Mala Kapela na autocesti Zagreb - Split.

Pozdravljajući skup, državni tajnik u Ministarstvu zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva Davor Mrduljaš istaknuo je opredjeljenost Hrvatske za praćenje i prihvaćanje europskih trendova u graditeljstvu. Kako je izvijestio, Ministarstvo intenzivno radi na prilagodbi ukupnog zakonodavstva u graditeljstvu normama Europske unije.

Europski savjet inženjera u graditeljstvu strukovna je organizacija koja okuplja inženjere iz 33 europske zemlje, od kojih su 22 punopravne članice, 4 pridružene članice i 7 zemalja promatrača. Godišnje se održavaju dva sastanka, svaki puta u drugoj zemlji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙