FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DJEVOJKA OPTUŽENIKA I NOVINAR SVJEDOČILI NA SUĐENJU ZA OTMICU ZAGORČEVA SINA

ZAGREB, 7. listopada 2004. (Hina) - Suđenje desetorici optuženika zaotmicu 17-godišnjeg sina umirovljenog generala Vladimira Zagorcanastavljeno je danas svjedočenjem Sanje Dorbić, djevojke optuženogNovice Petrača i novinara Andreja Maksimovića.
ZAGREB, 7. listopada 2004. (Hina) - Suđenje desetorici optuženika za otmicu 17-godišnjeg sina umirovljenog generala Vladimira Zagorca nastavljeno je danas svjedočenjem Sanje Dorbić, djevojke optuženog Novice Petrača i novinara Andreja Maksimovića.

Studentica Sanja Dorbić je pred sudskim vijećem zagrebačkog Županijskog suda nastojala pružiti alibi svom dečku Novici Petraču. Tvrdi da se na dan otmice, 23. veljače ove godine, s Novicom našla na ručku u restoranu "Atlanta", gdje joj je pokazivao slike iz novina s maskenbala koji je u hotelu "Sheraton" održan dva dana ranije. Na tom je maskenbalu bio i Ivan Matekovićem, jedan od četvorice optuženika koji su u bijegu.

Svjedokinja je također rekla da je i 20. veljače bila s Novicom. Našli su se na Cvjetnom trgu, a potom su sreli Ivana Matekovića. Novica je s njim kratko popričao, a onda su krenuli pogledati njezin stan na Britanskom trgu koji se preuređivao. Rekla je da su usput smo sreli Darija Kutlu i Frana Olujića s kojima su se kratko zadržali, nakon čega su otišli u stan.

Posvjedočila je da su Novica i Mateković, koji njoj "nije simpatičan", bili jako dobri, da su se često viđali i skupa trenirali, te da je Novica kum Matekovićevu djetetu.

Novinar Andrej Maksimović je rekao da je o otmici čuo od svog kolege Roberta Valdeca koji je u to vrijeme bio dopisnik "Večernjeg lista" iz Beograda. Kazao je da je Valdec dan nakon otmice došao u njegov stan i rekao mu za otmicu, te da ga zovu mnogi novinari znajući da je on prijatelj generala Zagorca.

"Valdec mi je rekao kako je od bivše Zagorčeve tajnice Snježane čuo kako otmičari traže milijun i pol eura otkupnine", kazao je Maksimović. Dodao je da se na dan otmice našao s Novicom u kafiću "Down Town" te da su tri dana kasnije također bili skupa u restoranu "Cantineta".

"Tada sam ga pitao o otmici, a on mi je odgovorio kako on i otac pomažu koliko mogu da se ta situacija riješi, te da skupljaju novac za otkupninu", kazao je Maksimović. Govorio je i o svojim prijateljskim odnosima s Vladimirom Zagorcem i Hrvojem Petračem, ocem Novice Petrača koji je optužen za poticanje na otmicu Zagorčeva sina. Za njim se također traga, kao i za trojicom braće Mateković, Ivanom, Liberom i Nikolom.

Za poznanika Ivan Mateković je rekao da se družio i bio blizak s generalom Zagorcem te da ih je viđao u kafiću kojemu je Ivan Mateković bio suvlasnik. U istom kafiću je u nekoliko navrata vidio i Zagorčeva sina, a na upit predsjednika sudskog vijeća Ivana Turudića kako je znao o kome se radi, svjedok je izjavio kako misli da mu je to rekao Mateković koji je poznavao Zagorčeva sina.

Za četverodnevnu otmicu još su optuženi Ivan Bastalić, Darko Jaić, Marinko Gošuljević, Siniša Ježovita i Stevo Smrček. Posljednju trojicu i Ivana Matekovića USKOK tereti i za udruživanje u grupu koja je namjeravala oteti djecu još nekih bogatih Zagrepčana, od kojih će neka svjedočiti 25. studenoga u nastavku suđenja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙