FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

TROJICA PRIZNALA OTMICU ZAGORČEVA SINA

ZAGREB, 27. rujna 2004. (Hina) - Trojica optuženih za otmicumaloljetnog sina umirovljenog generala Vladimira Zagorca priznali su uponedjeljak krivnju za zločin koji se dogodio krajem veljače ovegodine u Zagrebu.
ZAGREB, 27. rujna 2004. (Hina) - Trojica optuženih za otmicu maloljetnog sina umirovljenog generala Vladimira Zagorca priznali su u ponedjeljak krivnju za zločin koji se dogodio krajem veljače ove godine u Zagrebu.

Krivnju su pred sudom priznali Marinko Gošuljević, Siniša Ježovita i Darko Jaić, trojica od desetorice optuženih. Šestorica su na početak suđenja na zagrebački Županijski sud dovedeni iz pritvora zagrebačkog Okružnog zatvora, dok su četvorica u bijegu.

Priznanje krivnje, međutim, nije dano na način opisan u optužnici. Gošuljević i Ježovita posebno su naglasili da se ne osjećaju krivima za prvu točku koja ih, zajedno s Ivanom Matekovićem i Stevom Smrčekom, tereti za udruživanje u grupu koja je planirala otmice djece nekoliko uglednih poslovnih ljudi.

Smrček i Novica Petrač izjavili su da se ne osjećaju krivima, dok je Ivan Bastalić rekao da se ne može očitovati u optužnici.

Obrana i optužba potom su iznijeli dokazne prijedloge o kojima raspravlja sudsko vijeće pod predsjedanjem suca Ivana Turudića.

Protiv braće Ivana, Libera i Nikole Matekovića postupak se vodi u njihovoj odsutnosti jer su u bijegu i za njima je raspisana međunarodna tjeralica. U bijegu je i Hrvoje Petrač, Novičin otac i nekadašnji bliski prijatelj Vladimira Zagorca.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙