FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

TROJICA OPTUŽENIKA PRIZNALA SUDJELOVANJE U OTMICI ZAGORČEVA SINA

ZAGREB, 27. rujna 2004. (Hina) - Trojica od desetorice optuženih zaotmicu maloljetnog sina umirovljenog generala Vladimira Zagorcapriznali su danas na početku suđenja sudjelovanje u otmici koja sedogodila krajem veljače ove godine u Zagrebu.
ZAGREB, 27. rujna 2004. (Hina) - Trojica od desetorice optuženih za otmicu maloljetnog sina umirovljenog generala Vladimira Zagorca priznali su danas na početku suđenja sudjelovanje u otmici koja se dogodila krajem veljače ove godine u Zagrebu.

Od desetorice optuženih, šestorica su na početak suđenja na zagrebački Županijski sud dovedeni iz pritvora zagrebačkog Okružnog zatvora. Protiv četvorice, Hrvoja Petrača i braće Ivana, Libera i Nikole Matekovića postupak se vodi u njihovoj odsutnosti jer su u bijegu i za njima je raspisana međunarodna tjeralica.

Nakon čitanja USKOK-ove optužnice optuženi Marinko Gošuljević, Siniša Ježovita i Darko Jaić priznali su sudjelovanje u otmici, ali ne na način opisan u optužnici. Gošuljević i Ježovita posebno su naglasili kako se ne osjećaju krivima za prvu točku optužnice koja iz zajedno s Ivanom Matekovićem i Stevom Smrčekom tereti za udruživanje u grupu koja je planirala otmice djece nekoliko uglednih poslovnih ljudi.

Optuženi Novica Petrač i Stevo Smrček izjavili su da se ne osjećaju krivim, dok je Ivan Bastalić rekao da se ne može očitovati u optužnici.

Obrana i optužba potom su iznijeli dokazne prijedloge o kojima trenutno raspravlja sudsko vijeće pod predsjedanjem suca Ivana Turudića.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙