FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NOVI PODACI: NAJMANJE 334 MRTVIH U OTMICI U BESLANU

MOSKVA, 29. rujna 2004. (Hina/AFP) - Najmanje 334 osobe, (bezotmičara) od kojih 331 civila, poginuli su u otmici u Beslanu,najkrvavijoj u svjetskoj povijesti, prema posljednjim službenimpodacima u srijedu.
MOSKVA, 29. rujna 2004. (Hina/AFP) - Najmanje 334 osobe, (bez otmičara) od kojih 331 civila, poginuli su u otmici u Beslanu, najkrvavijoj u svjetskoj povijesti, prema posljednjim službenim podacima u srijedu.

Prema novim podacima ministarstva za hitne situacije 331 civil, od kojih 172 djece, stradali su u otmici u školi Beslana.

Među njima još 45 žrtava nije identificirano, precizirao je glasnogovornik vojne regije Sjevernog Kavkaza Igor Konošenkov, prenosi agencija Itar-Tass.

Poginulo je 11 vojnika elitnih postrojbi Federalne službe ruske sigurnosti (FSV) Alpha i Vympel, od kojih deset 3. rujna na dan tragičnog rješenja otmice, a još jedan je podlegao ozljedama u bolnici.

Ministarstvo je napomenulo da su 3. rujna ubijena i najmanje 2 časnika ruskog ministarstva za hitne situacije koji nisu uračunati u broj stradalih.

Prije se navodilo 339 mrtvih, od kojih 329 civila (171 dijete) ne računajući 31 ubijenog otmičara.

"Pedesetak dijelova tijela čuva se u laboratoriju ministarstva obrane u Rostovu na Donu", dodalo je ministarstvo.

U srijedu je još 240 ljudi, od kojih 157 djece bilo hospitalizirano u Moskvi, Beslanu, Vladikavkazu, Rostovu na Donu i Orelu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙