FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PONOVNO ODBIJENA USKOK-OVA ŽALBA ZBOG NEPRITVARANJA BIVŠIH POLICAJACA

ZAGREB, 27. rujna 2004. (Hina) - Zagrebački Županijski sud ponovno jeodbio žalbu USKOK-a zbog nepritvaranja dvojice bivših policajaca BožeVučkovića i Zorana Košutića osumnjičenih za primanje mita, doznaje sedanas na sudu.
ZAGREB, 27. rujna 2004. (Hina) - Zagrebački Županijski sud ponovno je odbio žalbu USKOK-a zbog nepritvaranja dvojice bivših policajaca Bože Vučkovića i Zorana Košutića osumnjičenih za primanje mita, doznaje se danas na sudu.

Zahtjev za pritvorom ranije je u dva navrata odbio istražni sudac Krešimir Devčić, ocjenivši da nema opasnosti od njihovog utjecaja na svjedoke, kao što tvrdi USKOK. Nakon drugog odbijanja, izvanraspravno vijeće je na USKOK-ovu žalbu predmet prošlog tjedna ponovno vratilo Devčiću, uz zahtjev da detaljnije obrazloži postoji li opasnost od mogućeg utjecaja na svakog pojedinačnog svjedoka. Istražni sudac je to i učinio, ostavši pri ranijoj odluci, na što se USKOK ponovno žalio.

Izvanraspravo vijeće je i tu žalbu odbilo, ustvrdivši kako USKOK nije naveo niti jedan dokaz da su osumnjičenici do sada pokušali posredno ili neposredno utjecati na svjedoke, bilo prijetnjom, nuđenjem novca, ucjenom ili na drugi način. Vijeće je zaključilo i da dvojica bivših načelnika zagrebačkog Odjela za suzbijanje gospodarskog kriminaliteta nemaju, kao što tvrdi USKOK, moć u policiji da bi mogli utjecati na svjedoke, svoje bivše kolege.

Osim, policajaca i osoba od kojih su osumnjičeni navodno tražili i uzimali mito, mediji kao moguće svjedoke u ovom slučaju spominju bivšeg ministra unutarnjih poslova Šimu Lučina, ravnatelja policije Ranka Ostojića te neke sadašnje dužnosnike MUP-a.

Istraga protiv Vučkovića i Košutića pokrenuta je sredinom rujna, a po riječima predsjednika zagrebačkog Županijskog suda Božidara Rumenjaka, izvanraspravno vijeće sutra bi trebalo odlučiti o žalbama na odluku o pokretanju istrage. Zbog navodnog posredovanja u primanju mita i odavanja službene tajne istraga je pokrenuta i protiv zagrebačkog poduzetnika Hrvoja Petrača. On je u bijegu i za njim je raspisana tjeralica zbog sumnje da je sudjelovao u otmici Tomislava Zagorca, u veljači ove godine.

Osim za mito, bivše policajce se tereti za odavanje službene tajne i "pranje novca".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙