FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ZAGORČEV SIN IZA ZATVORENIH VRATA SVJEDOČIO O OTMICI

ZAGREB, 29. rujna 2004. (Hina) - Maloljetni sin umirovljenog generalaVladimira Zagorca svjedočio je danas na zagrebačkom Županijskom sudu upostupku protiv deseteročlane skupine optužene za njegovu otmicu kojase dogodila krajem veljače ove godine u Zagrebu.
ZAGREB, 29. rujna 2004. (Hina) - Maloljetni sin umirovljenog generala Vladimira Zagorca svjedočio je danas na zagrebačkom Županijskom sudu u postupku protiv deseteročlane skupine optužene za njegovu otmicu koja se dogodila krajem veljače ove godine u Zagrebu.

Zbog maloljetnosti svjedoka, koji je ujedno bio i žrtva, rasprava je održana iza zatvorenih vrata.

Od više izvora bliskih strankama u postupku neslužbeno se doznaje da je Zagorčev sin ostao kod svog iskaza koji je dao u istrazi u ožujku ove godine. Tada je rekao kako je tijekom četverodnevne otmice imao povez na glavi, te da ne zna tko je sve sudjelovao u zločinu.

Na današnjoj raspravi je, kako se doznaje, optuženog Sinišu Ježovitu prepoznao kao osobu koja ga je udarila prilikom otmice 23. veljače na Pantovčaku. Kazao je da otmičari nisu spominjali nikakva imena ili nadimke, da je cijelo vrijeme bio u velikom strahu te da mu nisu prijetili, osim prilikom puštanja na slobodu.

Potvrdio je da je bio prijatelj s optuženim Novicom Petračem, ali i da prije otmice nikada nije čuo za prvooptuženog Ivana Matekovića koji je, zajedno s dvojicom braće Liberom i Nikolom, u bijegu. Za njima je raspisana međunarodna tjeralica, kao i za zagrebačkim poduzetnikom Hrvojem Petračem kojega se sumnjiči da je ostale optuženike poticao na otmicu. Petrač je, inače, nakon sretnog završetka otmice u medijima tvrdio da je, zajedno sa sinom Novicom, generalu Zagorcu ponudio pomoć u prikupljanju otkupnine.

Na optuženičkoj klupi su još Marinko Gošuljević, Stevo Smrček, Ivan Bastalić i Darko Jajić.

Osim za otmicu Zagorčeva sina, Ivan Mateković, Gošuljević, Ježovita i Smrček optuženi su i za udruživanje u grupu koja je namjeravala oteti djecu još nekih bogatih građana.

Suđenje se nastavlja 6. listopada kada bi trebao svjedočiti umirovljeni general Vladimir Zagorec koji je otmičarima platio 750 tisuća eura, odnosno polovinu tražene otkupnine, nakon čega su mu pustili sina. Taj novac nije pronađen kod šestorice uhićenih optuženika.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙