FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

IZ BEOGRADA STIŽE STOTINU AUTOBUSA S NAVIJAČIMA

SARAJEVO, 7. listopada 2004. (Hina) - Sve ulaznice za utakmicu izmeđunogometnih vrsta Bosne i Hercegovine i Srbije i Crne Gore koje su usrijedu puštene u slobodnu prodaju u Sarajevu rasprodane su za samonekoliko sati, što je potvrda ogromnog zanimanja koje vlada za ovuutakmicu, prenose u četvrtak sarajevski mediji.
SARAJEVO, 7. listopada 2004. (Hina) - Sve ulaznice za utakmicu između nogometnih vrsta Bosne i Hercegovine i Srbije i Crne Gore koje su u srijedu puštene u slobodnu prodaju u Sarajevu rasprodane su za samo nekoliko sati, što je potvrda ogromnog zanimanja koje vlada za ovu utakmicu, prenose u četvrtak sarajevski mediji.

Izabrane momčadi BiH i SCG u subotu na stadionu Koševo u Sarajevu igraju kvalifikacijsku utakmicu za odlazak na Svjetsko prvenstvo, a ovaj meč najavljen je kao susret visokog sigurnosnog rizika zbog čega će biti angažiran veliki broj policajaca.

Prema pisanju sarajevskih medija, prvog dana prodaje ulaznica odmah je "planulo" oko dvije tisuće karata koje su se potom pojavile i na "crnom tržištu" po cijeni od 50 konvertibilnih maraka (oko 25 eura), što je za lokalne standarde veoma skupo.

Nogometni savez BiH planirao je u zemlji pustiti u prodaju oko 20 tisuća ulaznica dok bi navijačima iz SCG bilo ponuđeno petnaestak tisuća.

Dolazak navijača s druge strane Drine u Sarajevu se očekuje u subotu ujutro, iako utakmica počinje tek u 20 sati.

Prema najavama iz Beograda, u glavni grad BiH trebalo bi stići najmanje stotinu autobusa.

Nogometni savez SCG (FSCG) odbio je preuzeti odgovornost za organiziranje dolaska svojih navijača, nadajući se kako će na taj način izbjeći sankcije u slučaju izgreda na stadionu.

Komesar policije Sarajevskog kantona Himzo Selimović izjavio je kako se poduzimaju opsežne sigurnosne mjere.

"Svi simboli i obilježja koja nemaju veze s reprezentacijama BiH i SCG bit će oduzeti ili uklonjeni sa stadiona Koševo, dok će osobe koje ih budu nosile biti odstranjene", izjavio je Selimović. Kako ne bi bilo zabune, on je pojasnio da je riječ o "nacionalističkim zastavama, kapama te majicama s likom osoba koje nemaju veze s nogometom".

Najmanje 800 pripadnika temeljne i posebne policije brinut će o redu oko i unutar stadiona Koševo a potporu će im pružiti i oko 500 zaštitara.

Svi koji budu željeli ući na stadion morat će proći trostruku kontrolu, najavljena je obustava prometa svim cestama koje vode ka Koševu kao i zatvaranje svih ugostiteljskih objekata.

Navijači će na stadionu biti odijeljeni, a planirano je i postavljanje zaštitne mreže oko stadiona u dužini od 900 metara.

Bosanskohercegovačka nogometna vrsta za subotnju se utakmicu priprema u tišini Međugorja gdje je odigurano i nekoliko kontrolnih utakmica. Prema atmosferi koju prenose bosanskohercegovački mediji, izbornik Blaž Slišković i njegovi igrači uvjereni su kako mogu svladati suparnike iz SCG.

S novinarima je do sada izravno kontaktirao samo pomoćni trener Vlatko Glavaš koji je kazao kako je uvjeren da nogometaši BiH na Koševu mogu osvojiti sva tri boda.

U slučaju pobjede najviše razloga za slavlje imao bi napadač Elvir Bolić, koji na dan utakmice slavi 33. rođendan.

"Kada pobijedimo bit će lako proslaviti moj rođendan", kazao je novinarima Bolić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙