FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Boris Mikšić razmotrit će kandidaturu za predsjednika

ZAGREB, 6. listopada 2004. (Hina) - Boris Mikšić preispitat će odluku opovlačenju iz predsjedničke kampanje zbog golema broja primljenihporuka iz cijele Hrvatske u kojima se izražava razočaranje tom odlukomi potpora kao predsjedničkom kandidatu, priopćio je danas voditeljMikšićeva izbornoga stožera Žarko Delač.
ZAGREB, 6. listopada 2004. (Hina) - Boris Mikšić preispitat će odluku o povlačenju iz predsjedničke kampanje zbog golema broja primljenih poruka iz cijele Hrvatske u kojima se izražava razočaranje tom odlukom i potpora kao predsjedničkom kandidatu, priopćio je danas voditelj Mikšićeva izbornoga stožera Žarko Delač.

Naime, Delač je sinoć izvijestio da Boris Mikšić odustaje od predsjedničke utrke zbog "medijskog ignoriranja i neravnopravna tretmana predsjedničkih kandidata, posebice u odnosu na sadašnjega Predsjednika".

Kao još jedan razlog za Mikšićevu odluku da odustane navodi se odugovlačenje s objavom nadnevka izbora, što u Mikšićevu izbornome stožeru smatraju dijelom strategije sadašnje političke garniture da se što duže zadrži na vlasti.

Osim toga, kao jedan od razloga spomenuta je i "strategija vladajuće stranke koja namjerno ne objavljuje ime svojega predsjedničkog kandidata i stvara teškoće u provedbi i izradbi strategije predkampanje i kampanje nezavisnoga predsjedničkog kandidata".

U današnjoj izjavi za javnost ističe se pak da "s obzirom na nove okolnosti, iz kojih je vidljivo da hrvatski građani i birači nestrpljivo očekuju promjene na političkoj sceni, Boris Mikšić ostavlja mogućnost da se ipak uključi u predsjedničku utrku".

Konačnu odluku Mikšić će donijeti kad se objavi službeni nadnevak predsjedničkih izbora, a o toj će odluci, nadaju se u Mikšićevu stožeru, "mediji pravodobno obavijestiti javnost".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙