FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

AFGANISTAN: 9 MRTVIH U NAPADIMA TALIBANA PRED PREDSJEDNIČKE IZBORE

KABUL, 25. rujna 2004. (Hina/AFP) - Talibanski militanti u subotu su useriji napada na sigurnosne snage u južnom Afganistanu ubili devetvojnika, a američke vojne snage upozorile su da talibani i njihovisaveznici iz Al Qaide pojačavaju nasilje pred izbore u toj zemlji.
KABUL, 25. rujna 2004. (Hina/AFP) - Talibanski militanti u subotu su u seriji napada na sigurnosne snage u južnom Afganistanu ubili devet vojnika, a američke vojne snage upozorile su da talibani i njihovi saveznici iz Al Qaide pojačavaju nasilje pred izbore u toj zemlji.

Strani borci terorističke mreže Al-Qaida ulaze u Afganistan kako bi omeli predsjedničke izbore koji će se održati 9. listopada, izjavio je u subotu na konferenciji za tisak zapovjednik američkih i koalicijskih snaga u Afganistanu general David Barno.

Prema podacima obavještajnih služba, agenti Al-Qaide prisutni su u pokrajinama Paktia, Paktika i Host (na jugoistoku zemlje), uz granicu s pakistanskim područjima koja su uporišta militanata terorističke mreže i talibana.

Najnoviji napadi u subotu izvršeni su na položaje snaga sigurnosti duž cesti u južnoj pokrajini Helmandu. U prvom napadu ubijeno je tri vojnika, u drugom šest, a u trećem nije bilo poginulih, objavio je ured guvernera pokrajine Helmand.

General Barno je istaknuo da je "zajednički cilj svih terorističkih organizacija na tom području ometanje slobodnih izbora u kojima oni ne sudjeluju".

No vojni dužnosnik napominje da je zahvaljujući "usklađenim naporima pakistanske vojske i snaga koalicije načinjen golem pritisak na teroriste u Afganistanu i izvan njega".

Više od 17.000 vojnika koalicije sudjeluje u potrazi za militantima povezanim s Al-Qaidom i talibanima na jugu zemlje, dok njih 1.100 treba stići kao pojačanje kako bi zajamčili sigurnost tijekom održavanja predsjedničkih izbora 9. listopada.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙