FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ISLAMABAD: TALIBANI PRIJETE PREDSJEDNIČKIM KANDIDATIMA

ISLAMABAD, 30. rujna 2004. (Hina/dpa) - Talibanski pobunjeniciponovno su zaprijetili da će ubiti kandidate na afganistanskimpredsjedničkim izborima koji bi se ondje trebali održati 9. listopada, izvijestila je u četvrtak afganistanska agencija AIP čije je sjedišteu Pakistanu.
ISLAMABAD, 30. rujna 2004. (Hina/dpa) - Talibanski pobunjenici ponovno su zaprijetili da će ubiti kandidate na afganistanskim predsjedničkim izborima koji bi se ondje trebali održati 9. listopada, izvijestila je u četvrtak afganistanska agencija AIP čije je sjedište u Pakistanu.

"Nećemo oklijevati da ubijemo bilo kojeg predsjedničkog kandidata ukoliko nam se za to pruži prilika", rekao je glasnogovornik radikalnih militanata Gul Agha.

Za predsjedničke izbore u Afganistanu kandidiralo se 18 političara, među kojima i predsjednik Hamid Karzai koji uživa potporu Sjedinjenih Država.

Agha je također pozvao stanovništvo Afganistana da se ne odazove prvim demokratskim izborima u zemlji, jer smatra da će oni koristiti samo "anti-muslimanskim snagama", među kojima su, kako tvrdi SAD i Velika Britanija. "Ovi izbori ne mogu biti ni demokratski ni slobodni dok nam koalicijske snage pod vodstvom SAD-a patroliraju ulicama", rekao je Agha.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙