FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ŠEKS: PREDSJEDNIČKI IZBORI NAJVJEROJATNIJE 19. PROSINCA

ZAGREB, 27. rujna 2004. (Hina) - Predsjednik Hrvatskog sabora i članPredsjedništva HDZ-a Vladimir Šeks u ponedjeljak je izjavio da je 19.prosinca jedan od vrlo realnih termina održavanja predsjedničkihizbora, a kandidat HDZ-a trebao bi biti poznat početkom ili sredinomlistopada.
ZAGREB, 27. rujna 2004. (Hina) - Predsjednik Hrvatskog sabora i član Predsjedništva HDZ-a Vladimir Šeks u ponedjeljak je izjavio da je 19. prosinca jedan od vrlo realnih termina održavanja predsjedničkih izbora, a kandidat HDZ-a trebao bi biti poznat početkom ili sredinom listopada.

"Izbori neće biti ni za Božić ni za Novu godinu. Jedan od vrlo realnih termina održavanja predsjedničkih izbora je 19. prosinca", izjavio je Šeks, gostujući u emisiji Hrvatskog radija "S Markova trga".

Napomenuo je da su termini i rokovi predsjedničkih izbora strogo utvrđeni Ustavom, te da će stoga u tim rokovima biti i raspisani i održani.

Ponovio je raniji stav svoje stranke da će HDZ imati svoga kandidata za predsjednika države, da će konačnu odluku o tome donijeti Predsjedništvo stranke u konzultaciji sa Središnjim odborom i Nacionalnim vijećem stranke.

Nacionalno vijeće, tvrdi Šeks, za tjedan ili dva bi trebalo predložiti HDZ-ova kandidata, vodeći se rezultatima interne ankete među članstvom, kao i svih prosudbi čelništva HDZ-a tko je najbolja osoba za kandidaturu.

Ta anketa, dodao je, još nije gotova, provodi se na uzorku od tri tisuće članova stranke koje se anketira uživo.

Šeks je istaknuo da nakana ankete nije utvrditi tko bi od HDZ-ovaca trebao biti predsjednički kandidat i koliko je tko popularan, već kakav bi profil i osobine trebao imati HDZ-ov kandidat za predsjednika države.

Još je jednom odbacio optužbe da je saborsko Predsjedništvo vršilo pritisak na HRT, istaknuvši da je Predsjedništvo samo prigovorilo zbog marginalizacije Sabora u središnjim informativnim emisijama HTV-a, odnosno prešućivanja pojedinih važnih događaja vezanih uz aktivnost saborskog predsjednika i Predsjedništva.

"Nema govora ni o kakvom pritisku. Predsjedništvo Sabora ima pravo staviti prigovor da se postigne veća razina profesionalizma na HRT-u", dodao je Šeks.

Sabor, ustvrdio je, nema prigovora na medijsku zastupljenost, pa ni na HTV-u, već na sadržaj sažetaka o saborskim aktivnostima koji se prikazuju u "Dnevniku", a u kojima se, kaže, ponekad "pečat daje pikanterijama koje mogu biti zanimljive urednicima, a prikazuju se kao ključno mjerilo djelovanja Sabora u tom trenutku".

Izvijestio je i da je u fazi izrada studije o učinkovitosti tzv. saborske televizije, po čijem će završetku Sabor odlučiti je li takva televizija isplativa.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙