FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

boris mikšić o kandidaturi za predsjedničke izbore

ZAGREB, 23. rujna 2004. (Hina) - Boris Mikšić, poslovni čovjek izSjedinjenih američkih država (SAD), rođen u Hrvatskoj predstavio jedanas na konferenciji za novinare svoju kandidaturu za predstojećepredsjedničke izbore na kojima će nastupiti kao neovisni kandidat zahrvatskog predsjednika.
ZAGREB, 23. rujna 2004. (Hina) - Boris Mikšić, poslovni čovjek iz Sjedinjenih američkih država (SAD), rođen u Hrvatskoj predstavio je danas na konferenciji za novinare svoju kandidaturu za predstojeće predsjedničke izbore na kojima će nastupiti kao neovisni kandidat za hrvatskog predsjednika.

Mikšić, javnosti poznat kao nositelj nezavisne liste na prošlim hrvatskim parlamentarnim izborima, rekao je da svoju kampanju plaća isključivo iz vlastitih sredstava te da ne pripada ni jednom političkom lobiju. S tim u vezi na pitanje novinara opovrgnuo je da je predsjednički kandidat Hrvatskih narodnjaka, objasnivši da njega ta stranka podupire.

Sve je to ispao jedan veliki nesporazum, rekao je.

Naveo je da se iz SAD-a s obitelji za stalno preselio u Hrvatsku.

Naglasak u kampanji biti će na razvoju gopodarstva, rekao je Mikšić i dodao da će se zalagati za načelo tri puta 20 posto. Rječ je o 20 postotnom porastu izvoza, 20 - postotnom smanjenju birokracije te 20 posto godišnje uvođenja novih tehnologija u gospodarstvo. Poručio je da će se, ako postane predsjednik Hrvatske zalagati i za poticanje ekološkog i nautičkog turizma te protiv korupcije.

Upitan kako komentira rezultate ispitivanja javnog mijenja po kojima sadašnji predsjednik Stjepan Mesić uvjerljivo vodi, Mikšić je rekao da će se, kada počne predizborna kampanja ta prednost istopiti te da je u prošloj kampanji i predsjednik Mesić počeo s malom potporom birača.

Mikšić je komentirao i jučerašnji incident na hrvatsko slovenskoj granici ocjenivši da su Slovenci, među kojima i zastupnici tamošnjeg parlamenta prekršili hrvatske zakone i da hrvatska vlast u tom slučaju treba pokazati odlučnost. Riječ je o hrvatskom teritoriju i tu ne bi trebalo u odnosima sa Slovenijom biti popuštanja, zaključio je Mikšić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙